TARDOR

Arriba a les farmàcies un test que et permet saber si tens Covid o grip

Una altra novetat que incorpora la prova és que diferencia entre la variant de la grip A i B

El preu de la prova és el mateix que el govern espanyol va fixar pel test del Coronavirus: 2,94 euros. | Pixabay
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 23 de setembre de 2022 a les 10:33 |
Aquest divendres hem entrat, formalment, en la tardor i, amb ella, també arriba l'època de fred i virus. No trigarem gaire a veure casos de persones infectades amb el virus de la grip, però també del Coronavirus. Els símptomes són molt similars -mal de cap, de coll i febre, entre altres- quelcom que fa difícil distingir si ens hem infectat d'un o de l'altre. 

La solució ha arribat a les farmàcies aquest setembre. Sota la marca de diversos laboratoris, s'ha inventat un test que treu de dubtes i, amb una sola prova, et permet saber si tens Covid o grip. El preu de la prova és el mateix que el govern espanyol va fixar pel test del Coronavirus: 2,94 euros.


La manera de realitzar-se la prova és molt similar a la del Covid. Primer, hem de prendre la mostra de la mucosa nasal amb un hisop, després l'hem de posar al reactiu i tirar les gotes que ens indiqui el fabricant. La diferència respecte al test del Coronavirus és que en aquest cas hi ha dos recipients: un per la Covid i l'altre per la grip. Les gotes les hem de tirar als dos. Per saber que ho hem fet bé, veurem que es acoloreix el reactor i, transcorreguts 15 minuts, veurem el resultat de la prova en la línia de control, marcada amb una C majúscula.

A més a més, una altra novetat que incorpora el test és que, en cas de ser positiu en grip, podrem saber si ens hem infectat de la variant de grip A o B. Sigui com sigui, si som positius d'algun dels dos virus, la manera de protegir-nos a nosaltres i als altres és la mateixa: mantenir una distància prudencial amb qui ens envolta, rentar-nos les mans i tenir una higiene personal mínima i dur mascareta. A banda d'això, també és important recordar que ambdues infeccions poden ser mortals per a persones immunodeprimides o pel col·lectiu de la tercera edat.


Hi haurà nova onada de Covid aquesta tardor? 

 
Encara no sabem del tot si hi haurà o no nova onada de Covid aquesta tardor, tot i que tres especialistes consultats per NacióDigital així ho van assegurar. No obstant això, el que sí que arribarà segur és la grip i, per això, els experts han tornat a demanar que els col·lectius més amenaçats es vacunin. 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació