La delinqüència a Sant Adrià de Besòs ha disminuït un 3% en els últims mesos

Dades dels Mossos destaquen que s'ha incrementat el patrullatge malgrat que l'alcaldessa del municipi havia demanat més presència policial després de la mort a trets a la Mina

El barri de La Mina, en una imatge d'arxiu
El barri de La Mina, en una imatge d'arxiu | ACN
22 de setembre del 2022
Actualitzat a les 14:58h
La delinqüència a Sant Adrià de Besòs ha disminuït un 3% en els últims mesos. Aquesta és la dada que han ofert els Mossos d'Esquadra per defensar la presència policial al municipi, que també s'ha vist incrementada en un 14,6% aquest any en comparació a l'any 2019. L'alcaldessa del municipi, Filo Cañete, havia demanat més agents del cos policial després que un home fos assassinat a trets aquest dilluns al vespre al barri de la Mina.

Segons les mateixes dades, en el que va de 2022 s'han produït al municipi 2.882 fets penals, mentre que en el mateix període d'abans de la pandèmia, el 2019, se'n van produir 2.882. Els delictes contra les persones han caigut en un 9,7% mentre que contra el patrimoni ho han fet en un 2,9%. El cos vincula la "intensificació" del patrullatge -amb un total de 2.025 hores de patrullatge de mitjana al mes, 300 més que el 2019- amb la caiguda de fets delictius.

Els Mossos també destaquen un "esforç" als mesos d'estiu amb un dispositiu especial que asseguren que ha reduït els fets delictius en un 13%, altre cop en comparació amb el període estival del 2019. Al mateix temps, asseguren que durant aquests mesos de juliol i agost els furts i els robatoris amb violència s'han reduït a la meitat.

L’equip de govern de Sant Adrià de Besos reclamava després de la mort a trets d'un home a la Mina més presència policial a la zona per evitar possibles derivades, com ara represàlies entre famílies. Cañete alertava que situacions com aquesta “no es poden normalitzar” i apuntava que, perquè el barri tingui la dignitat que “es mereix” i “una vida segura”, cal més presència policial als carrers i "més contundència de totes les administracions per tal de recuperar l’espai públic de la Mina".

La Junta de Seguretat del municipi es reuneix aquest dijous per l'homicidi de dilluns al barri de la Mina, al carrer Rosalia de Castro, quan un home va morir a trets enmig de la via pública. La víctima va ser traslladada a un centre d'Urgències d'Atenció Primària proper, on es va confirmar la defunció. Pere Ferrer, director general dels Mossos, ha exposat aquestes dades a Cañete.