Detinguts a Barcelona dos joves d'extrema dreta per agressions amb motivació ideològica

Un dels arrestats està complint presó preventiva per una acusació de temptativa d'homicidi i l'altre és menor d'edat

Un cotxe dels Mossos d'Esquadra patrulla pel Raval, en una imatge d'arxiu
Un cotxe dels Mossos d'Esquadra patrulla pel Raval, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
L.G.
22 de setembre del 2022
Actualitzat a les 8:40h
Els Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona dos joves vinculats amb grups d'extrema dreta com a presumptes autors de dos delictes de lesions amb l'agreujant de motivació ideològica i un delicte de robatori amb violència. Un dels fets va tenir lloc el 18 d'abril d'aquest any, quan dues persones van agredir un noi al districte de Sant Andreu per motivacions ideològiques, provocant-li una fractura nasal i diverses contusions. Els implicats van fugir del lloc.

Quatre dies després, es va produir una segona agressió per part d'un grup de tres joves al districte de Sant Martí contra un noi que duia una dessuadora d'un club esportiu de signe contrari. En aquest cas, també li van robar el mòbil. S'investiga una tercera persona per aquests fets. En els fets del 22 d'abril, els agressors es van encarar amb la víctima i sense dir res ni motiu aparent, el van començar a colpejar. La víctima va intentar defensar-se i va patir múltiples contusions.

La investigació ha conduït a la detenció de dos nois, de 20 i 17 anys, com a autors de les dues agressions. El tercer investigat és també menor d'edat. La detenció del major d'edat s'ha produït al Centre Penitenciari de Joves, a La Roca del Vallès, on està complint presó preventiva per una acusació de temptativa d'homicidi que va tenir lloc amb posterioritat a les agressions de l'abril. El menor d'edat arrestat serà citat davant la fiscalia de menors de Barcelona.

Els Mossos han recordat que l'any passat van instruir 496 denúncies per delictes d'odi i discriminació, un 26% més que l'any anterior. El 20,9% dels casos instruïts per delictes d’odi estan vinculats amb motivacions per orientació política. Concretament, es van instruir 104 casos. La demarcació de Barcelona és la zona on més fets s’han produït seguint de les demarcacions de Tarragona i Girona.
Arxivat a