Serveis mínims del 40% per la vaga d'autobusos a Barcelona que comença aquest dijous

Les aturades parcials es faran entre les 2 i les 4 hores del matí, de 10 a 12 del migdia i de 21 a 23 hores

Autobusos de Barcelona en una imatge d'arxiu
Autobusos de Barcelona en una imatge d'arxiu | ACN
Victor Rodrigo
21 de setembre del 2022
Actualitzat a la 13:22h
El Departament de Treball ha decretat aquest dimecres serveis mínims del 40% per la vaga d'autobusos a Barcelona convocada entre els dies 22 i 30 de setembre. L'aturada afectarà la ciutat de manera contundent per les festes de la Mercè, que comencen el pròxim cap de setmana. Segons Treball, aquests serveis mínims es faran entre les 6.30 i les 9.30 h. Per la resta del dia, el percentatge es redueix al 20%. També hi haurà un bus de barri per línia.

La vaga es va mantenir convocada ahir dimarts després que els sindicats no arribessin a un acord per renegociar el conveni laboral de la plantilla. Per això mateix, els treballadors estan cridats a aturar el servei les 24 hores del dijous i en diferents franges horàries a partir de divendres i fins al 30 de setembre. La segona reunió de mediació ha finalitzat sense un acord, de la mateixa manera que la de fa una setmana.

Les aturades parcials seran entre les 2 i les 4 hores del matí, de 10 a 12 del migdia i de 21 a 23 hores. Els convocants acusen la direcció de TMB de bloquejar la negociació del conveni laboral de la plantilla d'autobusos i denuncien l'empitjorament de les condicions laborals. Aquest darrer factor provoca, segons els sindicats, que el servei que s'ofereix sigui "deficient". Entre d'altres, demanen un increment salarial lligat a l'IPC.

Arxivat a