Clàusules, primes abusives o indemnitzacions: les suposades exigències de Messi per renovar amb el Barça

"El Mundo" revela diversos correus i documents que mostrarien imposicions per part de l'argentí a Josep Maria Bartomeu per quedar-se al club en plena crisi econòmica

Leo Messi, en un partit amb el Barça
Leo Messi, en un partit amb el Barça | Europa Press
Victor Rodrigo
21 de setembre del 2022
Actualitzat a les 17:23h
L'excapità del Futbol Club Barcelona i actual jugador del Paris Saint-Germain (PSG), Leo Messi, hauria sol·licitat un seguit d'exigències, imposicions econòmiques i altres condicions "abusives" per tal de poder renovar amb el club blaugrana. Segons una informació publicada pel diari El Mundo, l'argentí i el seu entorn, especialment el seu pare Jorge Messi, haurien pressionat de manera molt contundent el club per tal de cedir en les seves exigències i poder quedar-se, amb una nova renovació, al Barça. El mitjà de comunicació mostra diversos correus i documents que acreditarien aquestes exigències, a més de diverses respostes de Bartomeu. "Sabem que mai marxarà", assegurava l'expresident blaugrana.

Entre les diverses exigències de Messi i el seu entorn hi havia moltes de caràcter econòmic: primes de tota mena -que suposarien una inversió econòmica molt gran-, poder reduir-se la clàusula de rescissió a una xifra simbòlica de 10.000 euros, tenir la capacitat de deixar el club quan ell volgués, tenir una llotja privada amb Luís Suárez al Camp Nou o la renovació del seu amic Pep Costa a dins del club. La majoria d'aquestes exigències, que es van poder assumir des del Barça o directament van ser rebutjades, van propiciar que l'argentí deixés el club el 10 d'agost.

"No sé si ho va fer el club, però jo tinc clar que vaig fer tot el possible per quedar-me. Estava tot arreglat. Em vaig abaixar el sou un 50%. La resta és mentida. I, després, ningú em va demanar res més", va afirmar Leo Messi en la mítica roda de premsa del seu comiat, a la llotja del Camp Nou. Segons les informacions revelades per El Mundo, les exigències econòmiques de l'argentí haurien provocat la negativa absoluta del club per no poder afrontar-ho. Un dels correus de Jorge Messi, publicats pel diari, asseguraven que en la negociació "havien de forçar que el club sentís el pes de l'espasa al seu cap".

Demanava, en l'àmbit econòmic, recuperar les retallades provocades per la pandèmia en els pròxims anys següents amb interessos del 3%; una prima de 10 milions d'euros per només realitzar la signatura del contracte o abonar-li uns altres 10 milions d'euros en finalitzar la temporada. Una altra de les exigències més notòries era que, en el cas que es trenqués el contracte abans d'hora, se li garantia cobrar totes les quantitats ajornades de la temporada 2020-2021 (la de la pandèmia) a través d'una indemnització, on s'incloïen aquestes quantitats, més interessos. A més, també es pactaria que la retribució augmentaria si es produïa una pujada d'impostos a Espanya.

El Barça ha reaccionat hores després a la notícia comunicant que ha posat les informacions filtrades en mans dels serveis jurídics perquè estudiïn les mesures oportunes que cal emprendre. En el comunicat, el Barça expressa la seva "indignació" davant una filtració "interessada" d'informacions que podrien formar part d'un procediment judicial. "L'ús d'aquests documents atempta contra la reputació i la confidencialitat del club", apunta el Barça.

 
Arxivat a