Alarmant avís d'una periodista propera al govern rus: «O guanyem ja o guerra nuclear»

Margarita Simonian, redactora en cap de "Russia Today", creu que aquesta setmana serà clau pel desenllaç de la guerra a Ucraïna

Soldats de l'exèrcit ucraïnès, en una imatge d'arxiu
Soldats de l'exèrcit ucraïnès, en una imatge d'arxiu | Europa Press
NacióDigital
20 de setembre del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 18:02h
"Aquesta setmana marca la vigília de la nostra imminent victòria o la vigília de la guerra nuclear". Aquest missatge d'una periodista propera al govern rus ha encès totes les alarmes sobre l'estat de la guerra a Ucraïna. Margarita Simonian, redactora en cap de Russia Today, creu que aquesta setmana serà clau pel desenllaç del conflicte i no veu una tercera via més enllà de la dicotomia que ha explicat.
 
Mentrestant, creixen cada cop més els rumors d'una mobilització general a Rússia i de la declaració de guerra, ja que fins ara el govern de Vladímir Putin sempre ha parlat d'"operació militar especial". D'altra banda, els prorussos dels territoris deDonetsk i Lugansk han anunciat per aquesta mateixa setmana un referèndumper annexionar-se a Rússia.

I tot després que aquest mes hagi estat el de la contraofensiva. Ucraïna ha sorprès Rússia i ha recuperat part del territori que va ser envaït a l'est del país. El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ja assegura que el seu exèrcit ha recuperat 3.000 quilòmetres quadrats durant la primera quinzena de setembre mentre que el ministeri d'Afers Exteriors rus assegura que la replegada de tropes forma part del pla establert pel Kremlin.