La grua municipal de Barcelona val 80 euros més que la mitjana espanyola

L'OCU denuncia diferències de fins al 300% en el cost d'aquest serveis entre les principals ciutats de l'Estat

Una grua de Barcelona.
Una grua de Barcelona. | Barcelona Serveis Municipals
L.G.
20 de setembre del 2022
Actualitzat a les 11:41h
El servei de grua municipal de Barcelona val 80 euros més que la mitjana espanyola. Això és el que es desprèn d'un estudi de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) que xifra el cost d'aquest servei en 198 euros a la capital catalana i en 117 a la mitjana de l'Estat. La mateixa entitat ha denunciat diferències de fins al 300% en el cost de les grues municipals de les principals ciutats de l'Estat.

Amb aquestes dades, l'OCU assegura que molts ajuntaments troben en la taxa de retirada i dipòsit dels vehicles una manera senzilla per augmentar la recaptació d'impostos, convertint-la en una "sanció encoberta". L'estudi també suma el cost extra de tenir el cotxe custodiat al dipòsit durant 25 hores, fet que l'OCU critica perquè "és més car que fins i tot en els serveis privats".

Cal recordar que, tal com recull la llei de Trànsit, un vehicle pot ser retirat de la via pública per l'Ajuntament i el seu servei de grua municipal quan suposi un perill, afecti la circulació o estigui aparcat de manera incorrecta.

Així doncs, sumant el servei de grua i dipòsit, la ciutat més cara és Saragossa amb un preu de 205 euros i ja per darrere s'hi troba Barcelona amb aquests 198 euros, i Madrid, amb un cost de 185,95 euros. Pel que fa a la resta de ciutats catalanes incloses a l'estudi, hi destaca Lleida (154,20 euros), Tarragona (119,58 euros) i Girona (108 euros). Les ciutats més barates de l'Estat són Melilla (51 euros) i Àvila (55 euros).

 
Arxivat a