Detenen sis persones per dos atacs homòfobs al Metro de Barcelona

Cinc individus van trencar el nas a un passatger i un jove va amenaçar de mort amb una navalla un treballador

Tots els acusats han quedat en llibertat després de passar a disposició judicial.
Tots els acusats han quedat en llibertat després de passar a disposició judicial. | Adrià Costa
NacióDigital
17 de setembre del 2022
Actualitzat a les 11:04h
Els Mossos d’Esquadra han detingut sis persones per dos atacs homòfobs al Metro de Barcelona. Per un dels casos han estat arrestats cinc individus per, suposadament, insultar i agredir un jove al qual li haurien provocat una fractura al nas.
 
Els fets van transcórrer el 28 de maig a les 6:30 del matí. Dos joves estaven asseguts al terra d'un vagó de l'L1 en direcció Santa Coloma. Quan el tren va fer parada a Marina va pujar un grup de persones que, en adonar-se de la seva condició sexual dels joves, van començar a escopir-los i insultar-los. Les víctimes els van recriminar la seva actitud i els autors van començar a colpejar-los.

Agents de la Unitat d’Investigació de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET) han pogut detenir els presumptes autors del succés gràcies al visionat de les càmeres de seguretat i altres indicis investigats que els han permès identificar-los i localitzar-los. Després de passar a disposició judicial, però, els joves han quedat en llibertat.

En l'altre cas d'agressió LGTB-fòbica, la policia catalana ha detingut una persona per la seva presumpta participació en un delicte d’amenaces greus contra un treballador del Metro. El fet va tenir lloc el passat mes d’abril quan la Unitat Central d’Odi i Discriminació va tenir coneixement de l'existència de l'incident. El treballador ha explicat que l’autor de l'agressió va començar a crear aldarulls a la zona d’accés de la parada de Metro quan anava amb el seu patinet elèctric, fet que el professional li va recriminar. Va ser a partir d’aquest moment que l’autor li va començar a proferir insults homòfobs i el va amenaçar greument de mort mentre esgrimia una arma blanca, concretament una navalla automàtica.

A conseqüència de la gravetat dels fets, la unitat especialitzada del cos de Mossos encarregada d’aquests tipus d’investigacions va iniciar una recerca que ha permès comprovar el delicte, identificar plenament a l’autor dels fets i, finalment, arrestar-lo. A més a més, es dona la circumstància que, arran del greu episodi viscut, la víctima ha patit conseqüències psicològiques per les quals ha hagut d’estar de baixa laboral. El detingut, de 19 anys, després de passar a disposició judicial, també ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Arxivat a