L'ANC també retreu a Junts que no avali la DUI per l'any vinent

Borràs i Turull traslladen a Feliu i Pesarrodona la necessitat de formalitzar "una direcció estratègica" que agrupi partits i entitats independentistes per "definir un horitzó compartit"

Trobada entre representants de Junts i de l'ANC al Parlament.
Trobada entre representants de Junts i de l'ANC al Parlament. | Junts
15 de setembre del 2022
Actualitzat a les 19:36h
"Haurà de ser la gent la que surti al carrer". Amb aquestes paraules s'ha expressat la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, després que l'entitat que presideix hagi mantingut una reunió amb Junts. La trobada, celebrada aquest dijous a la tarda al Parlament, ha servit per valorar l'estat del moviment independentista després de la Diada i també per abordar la proposta de l'ANC d'assolir la independència el segon semestre de 2023. Per Feliu, la formació liderada per Laura Borràs i Jordi Turull està "compromesa" amb el moviment, però no té full de ruta per avançar i no compra la proposta de la declaració de la independència l'any vinent.

"No sembla que tinguin el capteniment d'apostar de manera decidida per la proposta, però no es neguen a tenir-la sobre la taula. Estan centrats en fer el pla de Govern de la legislatura" ha dit Feliu, que no ha aclarit si Junts descarta o no la DUI com va fer el president de la Generalitat, Pere Aragonès: "No ha estat un 'no' tan rotund com el d'Aragonès", ha detallat.

Feliu, que ha assegurat que el partit els ha felicitat per l'èxit de la Diada, ha criticat que Junts no aporta "propostes concretes": "Volen la independència però no presenten cap proposta sobre la taula". La presidenta de l'entitat, ha constatat que el partit és partidari de posar com a termini per "culminar la independència" aquesta legislatura. Així ho ha traslladat Junts a la reunió, agafant-se a les paraules d'Aragonès durant el debat d'investidura quan va assegurar que es presentava per culminar la independència.

Després de la trobada, cap membre de Junts ha fet declaracions. Sí que en un comunicat han explicat que han traslladat a l'ANC la necessitat de "formalitzar una direcció estratègica que agrupi partits i entitats independentistes per definir un horitzó compartit". Així mateix, el partit de Borràs i Turull els ha fet avinent que l'acord de legislatura entre ERC i Junts "és compatible" amb marcar un horitzó en el temps per assolir la independència.

A la trobada, que s'ha allargat prop d'una hora i mitja, han assistit per part de Junts la presidenta del partit, Laura Borràs; el secretari general, Jordi Turull; i el president del grup parlamentari, Albert Batet. Per part de l'ANC, la delegació ha estat conformada per la seva presidenta, Dolors Feliu; el vicepresident, Jordi Pesarrodona; i el membre del secretariat Josep Lluís Rodríguez.

L'ANC continua aquesta setmana amb la ronda de reunions amb partits i entitats per valorar l'actualitat després de la Diada. Demà, la ruta continua amb una trobada amb Carles Puigdemont, en representació del Consell per la República, a Waterloo. Feliu ha assegurat que en les próximes setmanes també es trobaran amb ERC i la CUP.