Detingut l'exgerent de la Clínica Diagonal per desviar més de 400.000 euros a través d'empreses falses

Gonçal Lloveras i dues persones més estan acusades de pertànyer a una trama empresarial que ha estafat fons del centre mèdic en la compra de material

La seu de la clínica, a Esplugues de Llobregat
La seu de la clínica, a Esplugues de Llobregat | Fiatc Seguros
15 de setembre del 2022
Actualitzat a les 12:34h
Destapada una trama delictiva en un dels centres mèdics privats més destacats de Catalunya. Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí a Gonçal Lloveras, exgerent de la Clínica Diagonal, per la desviació de més de 400.000 euros en material mèdic a través de diverses empreses fictícies. Segons han explicat fonts del centre, Lloveras va deixar el centre el 2019. En concret, Lloveras i dues persones més, que també han estat detingudes per la policia catalana, haurien desviat 425.000 euros a empreses situades a Andorra i l'Aràbia Saudita.

Ell mateix ha negat tots els fets i acusacions en diverses entrevistes, a TV3 i RAC1. L'exgerent de la clínica, que es propietat de Fiatc Seguros, ha assegurat que tot forma part "d'una venjança sàdica" perquè va denunciar "unes irregularitats" al voltant de la gestió de la Clínica Diagonal. Lloveras, però, no ha volgut determinar quines eren aquestes irregularitats. "Quan ho vaig fer saber, tot es va convertir en un malson. Es va acabar amb un acomiadament disciplinari que, al final, una sentència va considerar improcedent", ha explicat a El Món a RAC1 el que va ser vicepresident del Barça amb la junta de Joan Gaspart.

La investigació dels Mossos se centra en una trama empresarial que va modificar el sistema de compres de material mèdic de la Clínica Diagonal. Així, adjudicava els contractes a una empresa nova sense experiència en el sector, sense cap lògica aparent i a un preu que superava amb escreix les quotes del mercat. Segons les primeres indagacions de la policia catalana, el centre podria patir un perjudici superior al milió d'euros.

Hi ha vuit persones investigades més, que també formarien part d'aquesta trama delictiva de desviació de fons. Aquests centenars de milers d'euros van ser utilitzats, entre d'altres coses, per adquirir un amarratge en un port esportiu d'un municipi de la Costa Brava. Fa dos anys que els Mossos d'Esquadra investiguen Lloveras i totes les altres persones vinculades a aquesta trama. Les detencions es van realitzar el passat 7 de setembre.