Joan Carles I i Sofia assistiran al funeral d'Elisabet II

El rei emèrit acompanyarà el seu fill i Letícia en l'acte que se celebrarà dilluns que ve a l'abadia de Westminster

Joan Carles I i Sofia, en una imatge d'arxiu al Congrés dels Diputats
Joan Carles I i Sofia, en una imatge d'arxiu al Congrés dels Diputats | EP
12 de setembre del 2022
Actualitzat a les 18:30h
Sorpresa a la Casa Reial. Joan Carles I i Sofia assistiran al funeral d'Elisabet II després de rebre la invitació de la monarquia britànica. La presència de la monarquia espanyola a l'acte serà completa, ja que Felip VI i Letícia també assistiran a l'acte, que se celebrarà el dilluns que ve a l'abadia de Westminster.

Cal recordar que Joan Carles I ja no té cap causa judicial oberta a Espanya, però sí que un jutge del Regne Unit encara ha de decidir si el processa per la demanda d'assetjament que va interposar Corinna Larsen. El viatge, per altra banda, pot donar la primera imatge entre pare i fill de la corona després que l'emèrit fugís a Abu Dhabi. En el seu retorn es van reunir, però mai es va arribar a publicar cap imatge.

El passat mes de maig, Joan Carles I va dinamitar l'estratègia de la Zarzuela i la Moncloa pel seu retorn. Feia molts mesos que les dues institucions treballaven per un retorn controlat del rei emèrit. Es tractava de fer compatible el desig de retornar de Joan Carles de Borbó, una aparent normalització de la seva relació amb la resta de la família reial, amb la necessitat d'algun gest de l'exmonarca assumint les seves responsabilitats després d'un cúmul d'escàndols econòmics i sentimentals.

L'objectiu era establir un tallafoc entorn del rei actual i preservar la institució dels escàndols del seu pare. El president espanyol, Pedro Sánchez, havia demanat en diverses ocasions que l'exmonarca donés explicacions davant de les "informacions pertorbadores" sobre ell. Ara, però, lluny de quedar-se en un segon pla, Joan Carles I es retrobarà en un acte públic amb el seu fill, deixant probablement la primera imatge junts des de fa molt de temps.