La Comissió de la patronal per a l'ampliació de l'aeroport aixeca el vol

L'organisme, que inclou la Cambra de Comerç, el RACC i la Cecot, convocarà totes les administracions, Aena i universitats en els propers mesos

12 de setembre del 2022
Actualitzat a les 15:13h
Els integrants de la Comissió de Foment, a la seu de la patronal.
Els integrants de la Comissió de Foment, a la seu de la patronal. | Foment
Aquest dilluns s'ha reunit per primer cop la Comissió per a l'ampliació de l'aeroport del Prat impulsada per la patronal Foment del Treball. Presidida per Lluis Moreno, màxim responsable de la Cambra de Contractistes d'Obres de Catalunya, s'abocarà a trobar un espai de consens entre totes les administracions per assolir un pacte entre les forces polítiques que faciliti culminar l'ampliació. Des de la patronal es resisteixen a llançar la tovallola i han fet del projecte una prioritat estratègica per a l'economia catalana.

En la primera reunió, s’ha aprovat el calendari de treball de cara als nou mesos de durada que es preveu per a la comissió, fins a finals de juny, en què s’espera haver assolit els objectius pels quals s’ha creat. S’ha acordat proposar la compareixença de ponències de tècnics en aeronàutica i transports, experts mediambientals i de sostenibilitat, i representants dels ajuntaments afectats, de la Diputació de Barcelona, del Govern, de l'executiu espanyol, d'Aena i també de les principals companyies aèries internacionals i que operen a l’aeroport de Barcelona, així com centres docents, universitats i Fira de Barcelona, entre d’altres institucions.

A la Comissió hi són presents representants del teixit econòmic i institucional, com la presidenta de la Cambra, Mònica Roca, com Jordi Clos, president del Gremi d'Hotels, Cristian Bardají, de l'àrea de mobilitat del RACC, Enric Lacalle (Automobile Barcelona), Xavier Panés (Cecot), Miguel Vicente (Tech Barclona), el naturalista Jordi Sargatal i el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, entre d'altres.