cambra

La Cambra de Barcelona inicia el seu procés electoral

L'entitat, presidida per Mónica Roca, publica el cens com a primer pas per unes eleccions que renovaran la direcció durant el primer semestre del 2023

per Pep Martí, Barcelona, Catalunya | 12 de setembre de 2022 a les 12:34 |
Mònica Roca votant en un ple de la Cambra. | Adrià Costa
La maquinària de la Cambra de Comerç de Barcelona comença a posar-se en funcionament de cara a les eleccions que han de renovar la cúpula de l'entitat, la primavera propera. La corporació ha publicat el cens electoral, la revisió del qual és el primer pas d'un procés electoral que s'allargarà durant tot el primer semestre del 2023. 

La definició del cens determinarà els electors que tindran dret a vot per escollir els membres del proper Ple de la Cambra, que són els qui elegeixen el president. La consulta del cens electoral es pot fer a través d'aquest web, que l'entitat ha habilitat amb tota la informació relativa a les eleccions, o també físicament a tota la xarxa d'oficines present al territori.


En les eleccions del 2019, es va donar un tomb històric a la Cambra a l'imposar-se la candidatura Eines de País, de línia nítidament independentista. Joan Canadell va ser elegit president pel Ple i dos anys després, quan va presentar-se a les eleccions al Parlament, va deixar la presidència, que va passar a Mònica Roca, actual presidenta i la primera dona que dirigeix la Cambra. El ple està format per 60 membres, dels quals se n'elegiran 52. Hi ha dues places per a empreses i sis per a les organitzacions patronals. 


Les eleccions del 2019 van suposar una batalla intensa pel control de la institució, governada durant dècades per un sector tradicional de l'empresariat català. El triomf d'Eines de País va ser vist com una ruptura històrica en els sectors més conservadors de la casa i va causar un fort impacte més enllà del món econòmic. 

El TSJC va anul·lar recentment el decret de la Generalitat que regula el procés electoral a les cambres catalanes i s'espera que n'elabori un de nou corregint els aspectes que el tribunal va assenyalar, com diverses mancances en l'àmbit de la transparència. Des de la Cambra es considera que l'anul·lació ja no afectarà l'actual junta per raons de calendari.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació