El Col·legi Claret de Barcelona aparta un professor per presumptes tocaments a una exalumna

El centre ha obert una investigació interna per aclarir els fets i ha portat el cas a la Fiscalia

L'escola Claret de Barcelona, en una imatge d'arxiu
L'escola Claret de Barcelona, en una imatge d'arxiu | Wikipedia
NacióDigital
09 de setembre del 2022
Actualitzat a les 11:58h
El Col·legi Claret de Barcelona ha apartat un professor per presumptes tocaments a una exalumna després que el 26 de juliol Inspecció del Departament d’Educació comuniqués el cas a la direcció del centre, a través de la Unitat de Suport a l'Alumnat en Situacions de Violència. El centre sosté que, de moment, no ha rebut cap denúnciadirecta ni coneix els detalls, però ha obert una investigació interna per aclarir-los. Paral·lelament, en afectar una menor, ha posat els fets en coneixement de la Fiscalia i ha traslladat tota la informació al servei extern de prevenció.

L’escola afirma que la mateixa setmana que es van posar en contacte amb el centre, es va dir al professor afectat que cautelarment quedava apartat del contacte amb l’alumnat. De fet, aquest mes de setembre no s’ha incorporat a l’activitat escolar. El 29 de juliol l’escola també va contactar amb la Fiscalia, informant de les mesures cautelars preses sobre el professor afectat.

Coincidint amb l’inici del nou curs, l’1 de setembre es va comunicar els fets al claustre de professors i, posteriorment, es va enviar una circular informativa interna a les famílies el 6 de setembre. En aquest sentit, el col·legi defensa que s’han aplicat “amb contundència” totes les mesures cautelars previstes al protocol i recorda que el centre es troba a disposició de la família afectada.

A través d’un comunicat, l’escola explica que el professor afectat ja havia estat advertit per la direcció per queixes rebudes i per actituds “que no s’adequaven a l’estil educatiu del col·legi”, però mai havia rebut cap denúncia que indiques una possible actuació delictiva o motiu de sanció. Per això, també demana que “no es prejutgi ningú i que la presumpció d’innocència sigui un dret real”. “Ens dol profundament el patiment que aquesta situació implica per les persones afectades i des de l’escola es farà tot el possible per atenuar-ho”, ha dit.

També recorda que les autoritats educatives i judicials “tenen l’escola a la seva disposició per investigar tot el que afecta el cas” i que el seu compromís “d’investigar i prendre les mesures pertinents davant de qualsevol cas que pugui afectar l’escola és ferm”.
Arxivat a