Els doctors de la reina Elisabet II, «preocupats» per la seva salut

La monarca britànica, de 96 anys, està "sota supervisió mèdica" al Castell de Balmoral, a Escòcia

Elisabet II, en una imatge d'arxiu
Elisabet II, en una imatge d'arxiu | Europa Press
08 de setembre del 2022
Actualitzat a les 17:28h
Moments complicats per ElisabetII. En un comunicat que ha emès la mateixa família reial britànica s'indica que la reina del país, de 96 anys, està "sota supervisió mèdica" al Castell de Balmoral, a Escòcia, davant un estat de salut que manté als doctors "preocupats" als doctors que la tracten. El palau de Buckingham no farà el tradicional canvi de guàrdies aquest dijous.

Pel que fa a la família de la reina, ha transcendit que els seus nets el príncep Guillem i el príncep Carles s'han desplaçat al Castell de Balmoral. De la mateixa manera ja hi són o estan viatjant en aquests moments els seus quatre fills Carles, Andreu, Anna i Eduard.

La nova primera ministra britànica del país, Liz Truss, ha assegurat que tot el país està "profundament preocupat" per les notícies que arriben des del palau de Buckingham. "Els meus pensaments, i els pensament de la gent del Regne Unit, estan amb la reina i la seva família en aquests moments", ha explicat Truss a través d'una publicació a Twitter.
 
Fa només uns mesos, Elisabet II va celebrar 70 anys al tron. Amb 96 anys, la monarca ha vist passar durant el seu mandat 15 primers ministres i aquest és el seu primer jubileu sense el seu marit, el príncep Felip, mort l'any passat. Es tracta d'un nou rècord que bat la reina d'Anglaterra: és la primera a celebrar el jubileu de platí a la casa reial britànica. Tot i la seva avançada edat, en un missatge als britànics va renovar el seu compromís de seguir al tron "servint" als ciutadans tota la seva vida.