Acció sorpresa de l'ANC: una estelada gegant davant de la Generalitat

L'entitat demana tornar als carrers per transmetre que "l'independentisme de carrer agafarà les regnes del nostre propi futur"

L'estelada gegant de l'ANC desplegada a la plaça Sant Jaume de Barcelona
L'estelada gegant de l'ANC desplegada a la plaça Sant Jaume de Barcelona | ANC
08 de setembre del 2022
Actualitzat a la 13:10h
L'Assemblea Nacional Catalana es prepara per a la Diada d'aquest any i aquest dijous ha comunicat una acció sorpresa que es va fer el passat dimarts a la plaça Sant Jaume de Barcelona. L'entitat presidida per Dolors Feliu va desplegar una estelada gegant, de 243 m², davant de la Generalitat de Catalunya i de l'Ajuntament de Barcelona. "Aquest 11 de setembre tornarem als carrers per transmetre un únic missatge: l'independentisme de carrer agafarà les regnes del nostre propi futur", assegura l'entitat.


Un any més, i ja fa una dècada, la Diada tornarà a estar protagonitzada per la manifestació de l'ANC. Aquest cop un dels sentits de la manifestació pretén denunciar la "inacció" dels partits en el camí cap a la independència, fet pel qual ni el president de la Generalitat Pere Aragonès ni els consellers d'ERC hi participaran. El màxim dirigent del país ha justificat la seva absència perquè no considera "coherent" ser-hi present si la marxa pretén confrontar l'acció dels partits i les institucions.

Aragonès ha demanat a l'entitat redirigir la "pressió" cap a l'Estat: "La Diada és plural i diversa, també des de l'independentisme. La població ha de mobilitzar-se". "Participaré en actes que crec que tenen aquest caràcter inclusiu, que donen la benvinguda a qui no està 100% d'acord amb tu", ha assenyalat el dirigent d'ERC, que sí que assistirà a l'acte d'Òmnium, com va avançar aquest dilluns NacióDigital. Els consellers de Junts sí que seran a la manifestació de l'ANC, en un nou episodi del pols entre els partits de Govern.