Maneta del Barça per tornar a la Champions per la porta gran

El Camp Nou gaudeix de nou a la màxima competició europea (5-1) després del sotrac de l'Europa League

Lewandowski, celebrant un dels seus tres gols
Lewandowski, celebrant un dels seus tres gols | UEFA
Marc Orts
07 de setembre del 2022
Actualitzat el 08 de setembre a les 0:08h
Barça 5-1 Viktoria Plzn. Aquest ha estat el primer resultat europeu de l'any al Camp Nou, que ha tornat a gaudir aquest dimecres de la Champions League. Amb un onze amb diverses sorpreses, com la presència del golejador Kessié o les de Roberto i Alba als laterals, els homes de Xavi Hernández s'han mostrat solvents per doblegar la ventafocs del grup.

La primera part ha estat blaugrana, amb Kessié obrint la llauna i un Lewandowski inspirat de cara a gol, com sempre. Els txecs han oposat tota la resistència que han pogut i han retallat distàncies, arribant a col·locar el 2-1 al marcador. No obstant això, la potència ofensiva culer els ha passat per sobre i, gairebé a l'instant, l'estrella polonesa ha fet tornar la calma a l'estadi.

La segona part ha començat amb una sorpresa: Gerard Piqué saltava al camp amb el braçalet de capità. Un missatge de Xavi, que ha expressat en reiterades ocasions que "juga qui rendeix millor". Lewandowski, de nou, ha tornat a fer entrar la pilota a la porteria amb un gran xut des de fora l'àrea i ha certificat, així, el seu hat-trick. El recentment ingressat al terreny de joc Ferran Torres l'ha seguit amb el cinquè gol. Pablo Torre ha debutat en els minuts finals.

La màxima competició europea ha tornat a un Camp Nou millor vestit que la darrera vegada. Les cares llargues que van acomiadar la Champions aquell dia contra el Benfica -l'eliminació no era matemàtica, però ningú confiava a remuntar al camp del Bayern- han lluït els seus millors somriures en el primer partit de la nova temporada continental. La victòria és un bon inici per als de Xavi, als quals espera un camí farragós contra els bavaresos i l'Inter de Milà abans de tornar-se a trobar amb el Viktoria Plzn.