«Activem-nos per guanyar»: la metàfora marina d'Òmnium per la Diada

L'entitat fa referència a la lluita dels pescadors de l'Escala i l'Estartit per salvar la pesca artesanal per fer una crida a la unitat independentista

Primer pla d'una estelada a la Diada 2021
Primer pla d'una estelada a la Diada 2021 | Adrià Costa
07 de setembre del 2022
Actualitzat a les 10:21h
"Cada dia, des de tots els fronts, activem-nos per guanyar". Amb aquest lema i una metàfora fent referència a la lluita dels pescadors de l'Escala i l'Estartit per salvar la pesca artesanal ha presentat Òmnium l'anunci per la Diada d'aquest any. "Aquesta és una història de persones que no s'arronsen per aconseguir els seus objectius", comença el vídeo difós a través de les xarxes socials.
 
Les imatges recullen el testimoni d'un dels pescadors que parla de "reptes", "moments difícils" i "traves rere traves" però que celebra la "mentalitat" dels pescadors d'aquests dos municipis d'"anar tots a una". "Hem d'estar ben avinguts, perquè si som pocs i a més a més hem d'estar a males, anirem malament", assegura el protagonista.

La Diada d'aquest any tornarà a estar marcada per la manifestació de l'ANC, aquest cop amb l'absència del president de la Generalitat PereAragonès i dels consellers d'ERC. Precisament el màxim dirigent del país sí que serà en l'acte que celebrarà l'entitat presidida per Xavier Antich, tal com va avançar NacióDigital.