El TSJC aconsegueix completar el tribunal per jutjar Torrent i l'antiga mesa del Parlament

El magistrats Francisco Segura, Carlos Mir i Marta Pesqueira dictaminaran si els membres independentistes de la mesa van cometre un delicte de desobediència l'any 2019

06 de setembre del 2022
Actualitzat a les 14:40h
L'antiga mesa del Parlament serà jutjada a l'octubre
L'antiga mesa del Parlament serà jutjada a l'octubre | ACN
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha aconseguit finalment completar el tribunal que jutjarà a l'octubre Roger Torrent, Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado. El magistrat Francisco Segura serà el tercer jutge que conformarà el tribunal després d'uns dies en què el TSJC ha admès que tenia problemes per trobar jutges disponibles per aquelles dates i que no haguessin estat apartats per manca d'imparcialitat. Els altres magistrats seran Carlos Mir i Marta Pesqueira.

El judici serà, si no hi ha més canvis, els propers dies 5, 6 i 7 d'octubre. Torrent i els membres independentistes de l'antiga mesa del Parlament s'enfronten a penes d'inhabilitació per un delicte de desobediència per haver permès el debat i votació de dues resolucions sobre la monarquia i l'autodeterminació l'any 2019. Fa uns dies, el TSJC va acceptar la recusació de Costa contra el seu president, Jesús Maria Barrientos, i contra Carlos Ramos, i els va apartar.

Des d'aleshores, el tribunal ha estat buscant membres per poder celebrar el judici. De tota manera, Costa no ha dit l'última paraula i ha presentat un recurs en què demana la nul·litat de la causa, perquè argumenta que si Barrientos i Ramos no són imparcials per jutjar-los, tampoc ho eren per admetre la querella en contra dels membres independentistes de la mesa. El TSJC haurà de donar resposta a aquest escrit en els propers dies.