Barcelona incrementa un 33% els habitatges amb serveis per a gent gran

La ciutat comptarà amb 1.908 llars adaptades per a persones amb més de 65 anys amb dificultats d'accés a l'habitatge

Habitatge amb serveis per a gent gran al Fort Pienc de Barcelona
Habitatge amb serveis per a gent gran al Fort Pienc de Barcelona | Ajuntament de Barcelona
Irene Montagut
06 de setembre del 2022
Actualitzat a les 12:32h
La ciutat de Barcelona comptarà amb 1.908 habitatges amb serveis per a gent gran un cop entrin en servei les sis noves promocions que ja s'estan construint. Són 475 nous pisos que se sumen als 1.433 actuals i que suposen un increment del 33%. Els habitatges amb serveis per a gent gran són de lloguer protegit i propietat de l'Institut Municipal de l'Habitatge que estan reservats per a persones amb més de 65 anys amb dificultats d'accés a l'habitatge. 

Les llars estan totalment adaptades i són accessibles perquè les persones usuàries disposin de tots els serveis que els permetin mantenir la seva autonomia personal, a més de millorar les seves condicions de vida i endarrerir al màxim l'entrada a una residència. Algunes de les prestacions que disposen són línies telefòniques amb servei de teleassistència, banys adaptats o sales polivalents on fer activitats comunitàries. A més, també hi ha professionals de geriatria i neteja al servei dels usuaris. 

Es tracta, doncs, d'un model d'habitatge adaptat a les necessitats de la gent gran a un preu assequible que, a més, integra els serveis per acompanyar-los en el procés d'envelliment. Un model que, segons detalla el consistori, fa vint anys que va entrar en funcionament amb la primera promoció i que s'ha comprovat que evita problemes d'aïllament i soledat en persones vulnerables. 

El preu mitjà mensual de cada habitatge és d'uns 444 euros, dels quals l'Ajuntament de Barcelona en subvenciona el 62%. El perfil dels residents, que paguen el lloguer en funció dels seus ingressos, és en un 72% dones de 81,2 anys de mitjana i la majoria de les quals viuen soles. Les noves promocions estan ubicades als districtes de Sant Martí (2), Sant Andreu (2), l'Eixample (1) i Gràcia (1). L'objectiu és que es puguin començar a entregar, de manera progressiva, a partir del gener del 2023 i fins a l'octubre del 2024.
Arxivat a