Mas acusa l'ANC de «radicalitzar» el seu discurs contra els partits

L'expresident de la Generalitat mostra el seu desacord sobre la sortida de Junts del Govern: "Qui creurà llavors que això de la independència és seriós?"

Artur Mas, en una imatge d'arxiu durant una roda de premsa al Palau Robert
Artur Mas, en una imatge d'arxiu durant una roda de premsa al Palau Robert | ACN
06 de setembre del 2022
Actualitzat a les 10:24h
"No entenc per què l'ANC radicalitza el seu missatge contra els partits polítics; sense els partits no s'arribarà a la independència". Així de clar ha estat Artur Mas en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio sobre la manifestació organitzada per l'entitat per la Diada d'aquest diumenge i en la qual no assistirà Pere Aragonès precisament al·legant que va "contra els partits". Malgrat això, l'expresident de la Generalitat ha assegurat que no comparteix el motiu que justifica l'actual president.

I és que Mas ha recordat que ell no va assistir a cap de les manifestacions de l'entitat quan va estar al capdavant de la Generalitat perquè creia que "calia preservar el sentit institucional de la presidència". Per això, assegura que no està d'acord amb els motius que ha donat ara Aragonès: "Hi ha moments en què pots identificar-te o en els que et pots sentir incòmode, però això no ha de ser el motiu per no anar-hi", ha assegurat. Mas aquest any no serà tampoc a la concentració de l'ANC "per motius familiars".

Qui també ha opinat sobre la manifestació de l'entitat ha estat OriolJunqueras. En una entrevista a l'Aquí Catalunya de la Ser Catalunya, el president d'ERC ha tancat files amb la decisió d'Aragonès de no anar a la concentració i ha assegurat que el posicionament de l'ANC és "excloent" i va "contra la majoria d'independentistes". El president de la Generalitat sí que anirà a l'acte d'Òmnium aquest diumenge, tal com ha avançat NacióDigital.

L'expresident de la Generalitat també s'ha referit a l'estat del moviment independentista i a la salut del Govern entre Junts i ERC. Mas creu que hi ha un "desnortament" i que és molt complicat avançar en l'objectiu compartit de la independència si es "discuteixen" els lideratges. "Així és molt difícil semblar creïbles", ha explicat.

Malgrat tot, però, ha mostrat el seu desacord sobre una possible sortida de Junts de l'executiu presidit per Aragonès encara que ha assegurat "entendre" que sigui una "opció real". "Si dos partits independentistes trenquen relacions, qui es creurà que això de la independència és seriós?", s'ha preguntat.