Els 17 nous radars a Barcelona que ja posen multes: consulta on són

Els nous dispositius reguladors de velocitat ja no només informaran sobre una sanció, com havien fet fins ara, sinó que també la faran efectiva

Cartell d'un radar a Barcelona
Cartell d'un radar a Barcelona | Carlos Baglietto
Lluís Girona
16 de gener del 2023
Actualitzat a les 16:07h
Hi ha 17 nous radars de Barcelona que començaran a posar multes a partir d'aquest dilluns. Els nous reguladors de velocitat ja sancionaran després que durant bona part del 2022 només fossin de caràcter informatiu. Abans, només es notificava als conductors de la infracció que havien comès i no se'ls multava, però a partir del 2023 sí que hi haurà conseqüències reals. Es van anunciar els últims dies del 2022, amb data prevista per avui, 16 de gener, per començar a multar.
 

On estan els nous radars a Barcelona?

12 dels radars -amb una velocitat màxima de 30 km/h- estan situats en entorns escolars i cinc més en altres punts de la ciutat considerats de risc pel consistori a causa de la circulació a velocitat inadequada. La mesura té com a objectiu reduir la sinistralitat.

Mapa dels nous radars

 

Radars amb velocitat màxima de 50 km/h

En concret, els cinc radars fixos en vies d'alta sinistralitat a Barcelona es trobaran al carrer Aragó, entre Comte d'Urgell i Casanova; a la Gran Via amb el carrer de Sant Roc i carrer Sant Germà; a l'avinguda Diagonal, entre la plaça Puis XII i el Palau de Pedralbes; a la Diagonal amb carrer Numància; i al passeig de la Bonanova amb el carrer Anglí.
 

Radars amb velocitat màxima de 30 km/h

Pel que fa als 12 prop de les escoles n'hi ha al carrer Numància, entre Anglesola i Déu i Mata, a les escoles Ítaca i Anglesola; al carrer Aragó, entre el carrer Bruc i passeig de Gràcia, a l'escola Lestonnac i Escolàpies Llúria; al carrer Mallorca entre Nàpols i Roger de Flor, a l'escola Dominiques; al carrer Mallorca entre Munytanya i Fontova, a l'escola Dovella; a Travessera de Gràcia, entre Aribau i Alfons XII, a l'escola Infant Jesús.

També en aquest sentit n'hi haurà al carrer Indústria entre Sant Quintí i Conca, a l'escola Miralletes i Institut Moisès Broggi; al carrer Sant Antoni Maria Claret, entre Trinxant i Guinardó, a l'escola Antoni Balmanya; al carrer Balmes entre Marià Cubí i Travessera de Gràcia, a l'escola Pia; al carrer Balmes entre Francolí i Santjoanistes, a l'escola Poeta Foix; al carrer Entença entre Provença i Roselló, a les escoles Xirinacs i Entença; al carrer Sardenya entre Taxdirt i Travessera de Gràcia, a l'escola de les Aigües; i al carrer Muntaner, entre Còrsega i Rosselló, a l'escola Sant Miquel.

A més, fa uns mesos els nous quatre radars de tram a Barcelona ja estan en funcionament i ja multen. En concret, es tracta dels radars a la ronda Litoral -túnels de Colom, Moll de la Fusta i Pla de Palau-, al túnel de Glòries, al túnel de la Rovira i al túnel de Badal. Tots ells estan limitats a 60 km/h, mentre que el de Glòries té una velocitat màxima de 50 km/h.

Arxivat a