El PP arrenca el curs amb el PSC en el punt de mira: «S'ha convertit en un partit nacionalista més»

Alejandro Fernández crida als votants de Ciutadans i Vox a concentrar el vot en el Partit Popular i titlla la política catalana de "manicomi"

Alejandro Fernández en l'acte d'aquest divendres a Sitges
Alejandro Fernández en l'acte d'aquest divendres a Sitges | Europa Press
02 de setembre del 2022
Actualitzat a les 20:34h
El Partit Popular de Catalunya ha començat el curs polític aquest divendres amb un acte a Sitges en què el seu president, Alejandro Fernández, ha presentat la formació com l'"alternativa real" al nacionalisme i el separatisme perquè "el PSC hi ha renunciat i ésun partit nacionalista més". El dirigent conservador, que ha anunciat que la setmana propera Alberto Núñez Feijóo serà a Catalunya, ha recordat els dies 6 i 7 de setembre del 2017, dels que ara es compliran cinc anys, i que ha qualificat de "botxornosos". S'ha referit a l'actitud que va tenir en aquell moment el PSC "i fins i tot els comuns amb un discurs llegendari de Joan Coscubiela,  van ser capaços de defensar la democràcia i les institucions". 

Per Alejandro Fernández, des del 2017 el PSC ha canviat amb els seus acords amb el sobiranisme, i que ha "defraudat les esperances" que va crear, com s'ha vist "amb la seva complicitat amb el Govern de Catalunya a l'hora d'ometre una sentència judicial", en referència a la nova llei del català, i que segons ell, recorrent al lèxic de les pel·lícules de western, vol convertir Catalunya en "una ciutat i una comunitat sense llei"

"El PSC ha buscat subterfugis per incomplir una sentència judicial -ha afirmat en relació al 25% de català- i ja ha demostrat que es vol barrejar amb ells, ser uns nacionalistes més, potser més suaus". Alejandro Fernández ha assenyalat que només el PP pot liderar l'alternativa i que cal "concentrar el vot en el PP, com a Madrid, és el que garanteix el canvi polític". Fernández ha esmentat Ciutadans i Vox, dels quals ha dit que dipositar el vot en aquestes formacions ha servit perquè el socialisme a Espanya i el sobiranisme a Catalunya continuïn governant. 

Després de dir que la política catalana "és moltes vegades un manicomi", Fernández ha fixat com a prioritat del partit les eleccions municipals. L'acte ha estat clausurat per la vicesecretària general de política social del partit, Carmen Navarro. S'ha fet a Sitges, un municipi on el PP havia arribat a formar part del govern local i on el 2019 va perdre la seva representació, que ara vol recuperar.

Hi era present la plana major de la formació a Catalunya, amb el secretari general, Santi Rodríguez, el president del PP a Barcelona, Manuel Reyes, l'eurodiputada Dolors Montserrat i la diputada al Congrés Llanos de Luna. Qui no hi era és Josep Bou, el cap del grup municipal a Barcelona i que el PP ha descartat com a cap de cartell per a les properes municipals. Precisament aquesta, elegir l'alcaldable per Barcelona, serà la propera decisió rellevant que haurà de prendre el PP a Catalunya.