La primera vaga de neteja a Barcelona en 40 anys serà aquest 2022 i coincidirà amb la Mercè

L'aturada, convocada per UGT, tindrà lloc entre el 21 i el 26 de setembre per "repercutir com més, millor"

La previsió és que la setmana que ve s’anunciïn els serveis mínims.
La previsió és que la setmana que ve s’anunciïn els serveis mínims. | Frederic Esteve
NacióDigital
02 de setembre del 2022
Actualitzat a les 16:06h
La primera vaga en 40 anys dels serveis de neteja de Barcelona serà aquest 2022 i coincidirà amb les festes de la Mercè -patrona de la ciutat- per "repercutir com més, millor". Així ho ha explicat el president de la Federació de Serveis Públics d'UGT a Catalunya, Ramón Cebrián, en declaracions a Betevé aquest divendres. La notícia l'ha avançat El Periódico. 

L'aturada ha estat convocada, precisament, per la UGT -el sindicat majoritari de les quatre empreses que formen part del contracte de neteja de l'Ajuntament- pels dies 21, 22, 23, 24, 25 i 26 de setembre. Concretament, la vaga començarà el dia 21 a les 21:00 de la nit i clourà el 26 a la mateixa hora, les 21:00. Afectarà la neteja viària, la retirada d'escombraries i el manteniment del clavegueram de la capital catalana.

Quin és el motiu de la vaga? 
El consistori barceloní va arribar a un acord amb UGT el passat mes d'abril amb el qual es comprometia a fer que les empreses de neteja paguessin als seus treballadors i treballadores l’increment de l’IPC dels anys 2019, 2020, 2021 i 2022. Amb aquest pacte es va evitar una vaga de sis dies, però el cert és que, a hores d'ara, el personal de neteja de la ciutat només ha cobrat l'increment del 2019 i del 2020. Estava previst que l'import dels dos últims anys el percebessin a finals d'aquest mes de juliol, però, segons el sindicat, no ha estat així i, per això, han cridat de nou a la vaga fins que es compleixi amb l'acordat.

El president de la Federació de Serveis Públics d'UGT a Catalunya ha lamentat que s'hagi hagut d'arribar a aquesta situació, ja que feia quatre dècades que no es veia res semblant. No obstant això, ha considerat que els serveis de neteja no han tingut més remei que notificar al departament de Treball l'aturada i ha detallat que preveuen que la pròxima setmana s’anunciïn els serveis mínims. 

En total, cinc dies de vaga en unes dates especialment importants per a Barcelona en les quals s'acumula molta brutícia als carrers de la ciutat. 

 
Arxivat a