Mor en caure per una finestra el cap d'una petroliera russa crítica amb la guerra a Ucraïna

Ravil Maganov s'ha precipitat del sisè pis d'un hospital de Moscou

Vladímir Putin i Ravil Maganov
Vladímir Putin i Ravil Maganov | Lukoil
NacióDigital
01 de setembre del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 18:00h
El president de la petroliera russa LukoilRavil Maganov, ha mort aquest dijous amb 67 anys en caure per la finestra del sisè pis de l'Hospital Clínic Central de Moscou, on va morir dimarts Mikhaïl Gorbatxov. Les circumstàncies de l'episodi són desconegudes i encara no hi ha una confirmació oficial, segons ha informat l'agència Reuters. Només se sap que el magnat hi estava ingressat per un atac cardíac.

L'agència TASS ha indicat, tot citant les forces de l'ordre russes, que el succés va tenir lloc a les 7 hores locals i que es tracta d'una mort per "suïcidi". La mateixa font ha afegit que Maganov prenia antidepressius. Va arribar a la presidència el 2020, en substitució de Valeri Greifer, que havia mort l'abril del mateix any.

La petroliera va ser la primera del sector energètic i del cercle dels oligarques que es va pronunciar contra la guerra a Ucraïna. En aquest sentit, el 3 de març va demanar a Vladímir Putin que posés fi a les hostilitats, en un comunicat . "Defensem el cessament immediat del conflicte armat i abonem plenament la seva resolució mitjançant el procés de negociació i per mitjans diplomàtics", s'hi podia llegir.