Les carpetes pendents del Barça l'últim dia del mercat de fitxatges

EL club blaugrana arriba a l'1 de setembre amb molta feina per enllestir

Jordi Alba durant el derbi del Barça contra l'Espanyol
Jordi Alba durant el derbi del Barça contra l'Espanyol | FCBarcelona
Marc Orts
01 de setembre del 2022
Actualitzat a les 16:07h
Perquè entri gent, abans n'ha de sortir. Aquesta és la premissa fonamental del Barça per l'últim dia del mercat de fitxatges. Després d'un estiu molt mogut al Camp Nou, encara hi ha moltes carpetes pendents per acabar de tancar la plantilla de Xavi Hernández. Poc temps i molta feina per fer. Si bé, el club es mostra optimista i espera poder segellar totes les operacions que té sobre la taula, inclús amb alguna sorpresa d'última hora.

Les possibilitats de sortir victoriosos amb l'activació de les palanques i l'arriscat projecte de Joan Laporta per fer ressorgir el Barça de les cendres en què s'havia quedat passa per tancar amb èxit el mercat estival. El marge és limitat i calen resultats immediats. És per això que des de les oficines culers ja avisen que el dia serà llarg i que treballaran fins a l'últim minut.

Desencallar les sortides que s'han enquistat
La sortida de Pierre-Emerick Aubameyang ha passat per un sotrac després que hagi estat agredit en un robatori a casa seva, el qual ha provocat la ruptura de la seva mandíbula. Tot i el pànic inicial del Chelsea, el club de Londres i el Barça han arribat el matí d'aquest dijous a un principi d'acord pel gabonès, que sembla que marxarà traspassat per una xifra inferior als 20 milions d'euros.

El Barça també té encaminada la sortida del migcampista bosnià Miralem Pjanic, tot i que si es queda, Xavi comptarà amb ell. Durant les darreres hores, el seu representant s'ha trobat amb el president de l'equip de l'Aràbia Saudita Al-Nassar, entrenat per Rudi García. Marxarà de manera gratuïta, traspassat o en forma de cessió. També sembla una realitat la cessió de Serginho Dest, que ja està a Milà per firmar la seva cessió al club rossonero. Abde està renovant a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, per marxar cedit a l'Osasuna.

Més complexes són les situacions de Depay i Braithwaite. Memphis ha demanat aquest migdia sortir del club. Durant el mercat, ha estat a punt de fer les maletes en direcció a Torí, per recalar a la Juventus, tot i que l'operació no es va acabar de concretar. També se l'ha relacionat amb el Manchester United i, ara, amb la Reial Societat. El davanter danès, al seu torn, ja ha rebut la carta de llibertat i 2 milions i mig d'euros per abandonar el club blaugrana i ha passat la revisió mèdica per incorporar-se a l'Espanyol.
 
La bomba de dimecres va ser la possible sortida del lateral esquerre i tercer capità, Jordi Alba, a l'Inter de Milà, que és un dels rivals del Barça a la Champions. No obstant això, la seva cessió s'ha complicat després que el matí d'aquest dijous el jugador de l'Hospitalet hagi rebutjat l'oferta. L'acord segellat pels dos clubs pot quedar en paper mullat.

Xavi vol dos laterals
L'arribada de Marcos Alonso al lateral esquerre del Barça sembla un fet. El jugador del Chelsea ja va arribar a un acord amb la directiva de Laporta i amb el traspàs d'Aubameyang, l'operació es pot tancar sense problemes. El seu representant està a Barcelona i la seva contractació és questio d'hores.

Pel que fa al lateral dret, el vall de noms des que César Azpilicueta va plantar el Barça ha estat frenètic. Un cop descartat l'argentí del Villarreal Juan Foyth, que s'ha lesionat per dos mesos, el nom d'Héctor Bellerín ha agafat molta força. El jugador format a La Masia és propietat de l'Arsenal, que no compta amb ell, i podria arribar de manera gratuita. Coneix el club i la ciutat, pel qual el seu període d'adaptació hauria de ser molt curt. Falta, però, concretar el seu traspàs.

Si bé, hi ha informacions que apunten que Thomas Meunier podria avançar el català. El jugador del Borussia Dortmund és la primera opció de la direcció esportiva, però la seva arribada no seria tan senzilla com la de Bellerín, ni tan barata. El club alemany no té cap necessitat de desprendre's del lateral i només ho faria si arriba una oferta interessant.

Arxivat a