Detenen tres manifestants d'una marxa reivindicativa del passat 1 de maig

Els Mossos detallen que s'han detingut dues persones a Barcelona i una al Berguedà, però no n'aclareixen els motius

Manifestació de la qual formaven part els detinguts de l'operació policial, el passat 1 de maig
Manifestació de la qual formaven part els detinguts de l'operació policial, el passat 1 de maig | IAC
NacióDigital
31 d'agost del 2022
Actualitzat a les 16:25h
Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimecres almenys tres persones que van participar a una manifestació del passar 1 de maig a Barcelona. Tots tres haurien marxat amb el bloc anarquista de la protesta, segons ha explicat La Directa. El mateix diari ha concretat que cap de les persones tindria antecedents i que almenys a una d'elles se li atribueix manifestació il·lícita, danys a un caixer i desordres públics. Fonts oficials de la policia catalana, per la seva banda, s'han limitat a confirmar que les detencions s'han produït una al Berguedà i dues a Barcelona i que tenen a veure amb "incidents en el marc de les manifestacions de l'1 de maig". Tanmateix, no han comunicat els delictes que s'atribueix als investigats.

En resposta a l'operació policial, que s'ha dut a terme quatre mesos després d'aquella marxa reivindicativa, diversos col·lectius han cridat a concentrar-se en dos punts del territori per fer suport als arrestats. D'una banda, s'ha convocat una trobada a la comissaria de les Corts de Barcelona, per acompanyar les persones detingudes quan acabin de declarar. I d'altra banda, s'ha fet una segona convocatòria demà al matí als jutjats de Berga, on s'espera que surti l'últim investigat.

La manifestació a la qual fa referència l'operació policial estava integrada en la marxa conjunta de la Taula Sindical de Catalunya, formada pels sindicats COS, Co.bas, IAC, Solidaritat Obrera, CGT i CNT. 
 
Arxivat a