Comença la rehabilitació de l'Hivernacle de la Ciutadella sense aclarir-ne l'ús futur

Les obres duraran un any i serviran perquè, d'alguna manera, la ciutadania pugui tornar-lo a visitar

Simulació del futur Hivernacle de la Ciutadella, després de les obres
Simulació del futur Hivernacle de la Ciutadella, després de les obres | Ajuntament de Barcelona
NacióDigital
30 d'agost del 2022
Actualitzat a la 13:11h
Comencen les obres de rehabilitació de l'Hivernacle de la Ciutadella de Barcelona, després que aquest edifici patrimonial hagi estat tancat des del 2009 i hagi mostrat la seva degradació continuada els darrers anys. Així ho ha anunciat l'ajuntament barceloní, que ha concretat que les obres s'estendran durant un any i tindran un cost aproximat de dos milions d'euros. Malgrat posar els treballs en marxa, el que encara no s'ha resolt és quin serà l'ús futur d'aquest Bé Cultural d'Interès Nacional. "No tenim proposta encara", ha reconegut la tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz. 

Tal com es va expressar el passat gener, quan es va anunciar la posada en marxa de les obres a l'estiu, el que el consistori ha volgut aclarir és que, sigui com sigui, es recuperarà l'obertura de l'hivernacle per als visitants. Sanz ha assegurat que l'objectiu municipal és que "la ciutadania el pugui tornar a utilitzar amb plenitud" i que hi puguin haver activitats relacionades amb el moviment habitual que es dona al Parc de la Ciutadella. Els usos definitius, però, hauran de quedar definits durant aquests dotze mesos d'obres previstos.

Les tasques de rehabilitació iniciades aquesta setmana suposen, alhora, restaurar l'edifici malmès i resoldre les patologies detectades durant una rehabilitació prèvia, engegada fa més d'una dècada. Així, ara es planteja posar fi tant als problemes superficials com als greuges de fons que havien quedat sense resoldre l'any 2009. A més, una de les novetats que inclou l'actuació de l'Ajuntament de Barcelona és que, a més, es dotarà l'estructura d'un sistema de ventilació i humidificadors. 

Tot plegat ha de suposar un pas endavant definitiu per a un edifici patrimonial ubicat en ple Parc de la Ciutadella, una zona verda del districte de Ciutat Vella que rep una mitjana de 7 milions de visites anuals.
 
Arxivat a