Folgueroles es proclama el tercer «territori alliberat» de la República catalana

El grup d'activistes Desobediència Civil ja havia fet la mateixa reivindicació fa uns mesos a Bàscara i a Amer

L'Ajuntament de Folgueroles, «territori alliberat» de la República Catalana
L'Ajuntament de Folgueroles, «territori alliberat» de la República Catalana | Desobediència Civil
27 d'agost del 2022
Actualitzat a les 19:17h
Folgueroles, municipi d'Osona, s'ha convertit en el tercer municipi en declarar-se "territori alliberat" de la República Catalana. Tot plegat forma part d'una iniciativa del grup d'activistes Desobediència Civil, que també va fer la mateixa reivindicació a Bàscara (Alt Empordà) el passat mes de maig i a Amer (la Selva) el passat mes de juny.

En aquesta ocasió, un centenar de persones han participat en l'acte que ha seguit el modus operandi de les últimes ocasions: han instal·lat passos fronterers a les entrades del municipi i han penjat una pancarta al balcó de l'Ajuntament en què es pot llegir que Folgueroles ha quedat "alliberat" de l'Estat. També han creat una moneda pròpia, el cat, i han cremat banderes espanyoles. L'acte també ha comptat amb el suport del Consell per la República
 
Tal com van detallar en un comunicat quan van "alliberar" Bàscara, el seu objectiu és exercir un "control efectiu del territori" mitjançant la desobediència civil. "Només des de la unitat, la desobediència i la ruptura podrem construir entre tots la nova etapa que cal obrir urgentment", asseguren. Durant la jornada, s'ha pogut veure a Folgueroles la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, i el vicepresident, Jordi Pesarrodona, a més de l'exdiputada de la CUP Gabriela Serra.