SEGURETAT

Si et truquen per una comanda impagada, vigila: podria ser l'estafa del fals proveïdor

Els Mossos d'Esquadra alerten que l'engany està enfocat als establiments

Un agent dels Mossos d'Esquadra. | ACN
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 26 d'agost de 2022 a les 14:49 |
Si truquen al teu establiment, es fan passar per coneguts del responsable i et diuen el seu nom complet, et posen pressa per pagar els diners d'un impagament i et diuen que pedràs la comanda si no pagues, alerta. L'estafa del fals proveïdor consisteix exactament en això. Els delinqüents suplanten la identitat del president o la presidenta d'una empresa, el qual es posa en contacte per telèfon o per correu electrònic amb les persones responsables de la víctima.

Aquest fals dirigent els ordena realitzar transferències a uns comptes bancaris diferents dels de l'empresa i que, fins i tot, són a països amb certa opacitat o amb característiques fiscals particulars. Tanmateix, sol·licita confidencialitat i aporta, per mitjà d'un advocat, documentació falsa perquè les persones estafades donin credibilitat a les peticions que els ha realitzat. Quan es detecta el frau, ja és impossible contactar amb les persones estafadores o recuperar els diners transferits dels comptes, ja que aquests sovint han deixat d'estar operatius.


Els Mossos proposen diversos indicadors per identificar el frau: l'import sol·licitat oscil·la entre 100.000-300.000 €, s'indica que cal fer un pagament per resoldre el problema, es demana realitzar alguna acció amb urgència i amb la màxima confidencialitat, els estafadors aporten la documentació mínima necessària -com ara factures- per donar una aparent cobertura, les transferències fraudulentes s'han de fer a comptes bancaris diferents dels que són habituals a l'empresa i a països amb certa opacitat o amb característiques fiscals particulars.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació