Vaga d'autobusos de 24 hores el 22 de setembre a Barcelona

El comitè d'empresa de TMB denuncia que les negociacions del conveni col·lectiu no avancen

Un autobús de TMB en una parada a Barcelona.
Un autobús de TMB en una parada a Barcelona. | ACN
NacióDigital
26 d'agost del 2022
Actualitzat a les 12:52h
El comitè d'empresa de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han convocat una vaga de 24 hores per al pròxim 22 de setembre, just abans de l'inici de les festes de La Mercè, per denunciar que les negociacions del conveni col·lectiu es troben estancades. A més, els treballadors també han establert aturades de dues hores per torn entre el dia 23 i el 30 del mateix mes.

En un comunicat, els representants sindicals han explicat que van registrar la convocatòria al Departament de Treball el 3 d'agost per donar temps a la direcció de TMB per a una "negociació de veritat", però ha denunciat que la trobada no s'ha produït per les vacances. 

Els treballadors han lamentat aquesta "actitud" de la direcció de la companyia i han afegit que és "una falta de respecte absoluta", no només a la plantilla d'autobusos, sinó també "a tota la ciutadania de Barcelona". "Els ciutadans poden patir les conseqüències d'una vaga simplement perquè la Direcció de TMB està de vacances", han clamat.

TMB ha assegurat que el procés de negociació del conveni es manté amb "reunions i diàleg obert". En aquest sentit, han deixat clar que la voluntat és continuar "negociant i dialogant" amb el Comitè d'Empresa amb "esperit constructiu" per enriquir, amb les aportacions de tothom, les millors solucions que permetin avançar en l’aprovació del nou conveni col·lectiu.

 

Arxivat a