Barcelona intensifica els controls als patinets elèctrics per reduir la sinistralitat

La Guàrdia Urbana inicia una campanya de vigilància en determinades zones de la ciutat aquesta setmana

Els vehicles de mobilitat personal s’han triplicat en cinc anys a la capital catalana
Els vehicles de mobilitat personal s’han triplicat en cinc anys a la capital catalana | Josep Lluís Escudero
NacióDigital
23 d'agost del 2022
Actualitzat a la 13:48h
La Guàrdia Urbana ha iniciat una campanya per intensificar el control als patinets i altres vehicles elèctrics a Barcelona. S'allargarà fins al 28 d'agost i té per objectiu garantir el compliment de les condicions de circulació i reduir el nombre d'accidents a la capital catalana, així com la gravetat de les ferides derivades. Els controls no es faran a tota la ciutat, només en determinades zones que no han estat detallades pel consistori.

Concretament, els vehicles que estan en el punt de mira són els anomenats de mobilitat personal (VMP). Aquesta mena d'automòbils tenen les següents característiques: tenen una o més rodes, només una plaça i van propulsats per motors elèctrics. La velocitat màxima que aconsegueixen és, segons el disseny, d’entre els sis i els 25 km/h. I, fins al moment, no necessiten cap autorització administrativa ni assegurança per circular.

Així, s'inclouen en aquesta descripció els patinets i monocicles elèctrics, els segways o els hoverboards, entre altres. No hi entren els vehicles amb seient, de competició, per a persones amb mobilitat reduïda o vehicles ja inclosos en el reglament com els ciclomotors o els patinets amb seient, que requereixen autorització.

Cada cop són més les persones que es decanten per aquesta forma de mobilitat. De fet, les dades ho demostren. Els vehicles de mobilitat personal s’han triplicat en cinc anys als carrils bici, passant del 9,2% el 2018 al 30,4% aquest 2022.

Amb l'augment d'aquesta mena de vehicles també ha incrementat el nombre d'accidents. Segons dades de la mateixa Guàrdia Urbana, van provocar quatre de cada deu atropellaments a la ciutat durant el 2021. 
Arxivat a