La UEFA investiga el Barça pel «Fair Play Financer»

El diari «The Times» avança que el club blaugrana pot ser sancionat sense poder competir a Europa o sense poder fitxar

Josep Maria Bartomeu, en una imatge d'arxiu.
Josep Maria Bartomeu, en una imatge d'arxiu. | EuropaPress
M.O.
23 d'agost del 2022
Actualitzat a les 18:02h
El Barça està sent investigat per la UEFA per incomplir el "Fair Play Financer" la temporada 2020-2021, juntament amb diversos clubs més. Ho ha avançat el diari The Times, que assegura que el màxim organisme del futbol europeu ja està preparant sancions. El PSG, la Juventus, l'Inter de Milà, la Roma i el Marsella són alguns dels altres clubs sota la lupa. Si bé, encara tenen temps per presentar els seus comptes actualitzats i regularitzats. Fonts del Barça consultades per l'Sport neguen que hi hagi un procediment obert contra l'entitat.

Mentre que es preveu que el PSG i el Marsella siguin sancionats amb multes econòmiques, el Barça i els clubs italians poden rebre un correctiu més sever, que pot arribar a posibles prohibicions a l'hora de competir o a impedir determinats fitxatges. A tot això, segueix obert el procés judicial que enfronta el club blaugrana i el Madrid amb la UEFA pel cas de la Superlliga.

La temporada 2020-2021, coincidint amb la pandèmia de la Covid-19 i les seves conseqüències econòmiques i esportives, el Barça hauria comès aquestes irregularitats. No obstant això, l'entitat ha negat la simple existència de la investigació i ha indicat que no es pot parlar de sancions fins que no s'hagi iniciat un experdient. 

Aquesta serà l'última temporada sota les normes del "Fair Play Financer" conegudes fins ara. A partir de 2023, la UEFA implementarà un nou sistema que limitarà en un 90% el percentatge dels ingressos salarials dels jugadors, de les transferències i dels honoraris dels agents. El límit serà del 80% el 2024 i del 70% el 2025. 
Arxivat a