Les millors sèries que s'estrenen aquest setembre a les plataformes

Un seguit de les recomanacions més noves per combatre la síndrome postvacacional

Al setembre les plataformes renoven temporada d'algunes sèries
Al setembre les plataformes renoven temporada d'algunes sèries | Víctor Arias
Yaiza Sánchez
28 d'agost del 2022
Actualitzat a les 20:53h
Setembre és el moment de posar les coses a lloc: després del desenfrè i la desconnexió de les vacances d'estiu, toca tornar a la rutina i reincorporar-se al món laboral i acadèmic. Més d'un té problemes amb adaptar-s'hi -és la coneguda com a síndrome postvacacional-, motiu pel qual és important trobar raons que ens alegrin una mica l'arribada del novè mes de l'any. I quina millor motivació que l'estrena de sèries?

Avui us portem vuit produccions que renoven temporada al setembre i que podeu trobar a les plataformes de Netflix, HBO, Amazon Prime Video i Disney Plus. Així que agafeu les agendes i apunteu bé en quines dates s'estrenen.

Temporada 5 de Cobra Kai a Netflix
La seqüela tardana de Karate Kid estrena cinquena temporada el pròxim 9 de setembre a Netflix. Una data esperada pels seguidors de Cobra Kai, que han situat la sèrie com a una de les més vistes dins la plataforma gràcies a la combinació de la nostàlgia dels vuitanta i el relleu generacional en forma de drama adolescent.

Daniel LaRusso i Johnny Lawrence retornen al dojo per donar respostes al final de la darrera temporada, on Cobra Kai assoleix la versió més maquiavèlica i LaRusso i Lawrence han de vetllar, possiblement amb una aliança, per difondre i educar en el karate. Una de les principals novetats de la temporada 5 és el fitxatge de Sean Kanan, que interpretava al violent adolescent Mike Barnes a Kararte Kid III.


Temporada 2 de Destino: La saga Winx a Netflix
L'infant interior de moltes joves va cridar d'emoció quan el gener de 2021 va estrenar-se Destino: La saga Winx, que donava una mirada més adulta i turbulenta a la popular sèrie Winx Club. Ara, la sèrie torna a Netflix amb l'estrena de la segona temporada, que estarà disponible a partir del 16 de setembre.

El final de l'anterior va despertar més dubtes que certeses, per això estava gairebé assegurada una segona entrega. Ja s'ha confirmat el retorn de les fades -Bloom, Stella, Musa, Aisha i Terra-, així com de bona part dels personatges principals.

Pel que fa a les principals novetats, destaca la incorporació del personatge de la Flora, un dels més estimats dins la sèrie d'animació. L'actriu Paulina Chávez serà l'encarregada de donar-li vida, després que s'acusés la productora de whitewashing en no respectar l'origen del personatge.


Estrena de La emperatriz a Netflix
Els drames d'Isabel de Baviera, més coneguda com a Sissí, arriben a la petita pantalla amb l'estrena de la sèrie La emperatriz a Netflix el pròxim 29 de setembre. Malgrat que s'han fet tres pel·lícules -totes a la dècada dels 50- i fins i tot dues sèries, una de les quals era infantil, la productora ha decidit explicar la curta però intensa vida de la monarca. "Gairebé cap figura històrica té la seva fascinació i carisma", han afirmat des de Netflix.

En aquest remake els actors Devrim Lingau i Philip Froissant interpretaran a Sissí i Francesc José respectivament. Segons les previsions, es mostrarà des dels inicis de la història d'amor entre ells, passant per el vessant maternal de la protagonista i la relació amb l'aristocràcia austríaca fins al seu assassinat l'any 1898.


Temporada 5 de El cuento de la criada a HBO
La distopia que va idear Margaret Atwood a la bilogia El cuento de la criada s'ha convertit en una de les adaptacions cinematogràfiques més estimades dins d'HBO. La cinquena temporada, que va més enllà de la imaginació de l'escriptora, s'estrenarà el 14 de setembre.

Després del final sanguinari de la quarta, la cinquena pretén donar respostes a través dels deu capítols. Ara bé, destaca una bona notícia pels seguidors de la sèrie: no està clar del tot que aquesta temporada sigui la darrera. "El món real ha canviat molt i la història s'ha obert. És bon moment per replantejar-nos-ho tot", ha afirmat el creador Bruce Miller, segons recull Fotogramas.


Temporada 6 de Ricky y Morty a HBO
L'aclamada sèrie d'animació creada per Justin Roiland i Dan Harmon retorna a HBO amb la sisena temporada, que estarà disponible el 5 de setembre. En aquesta nova entrega, els personatges arriben tristos després de les vacances, perquè han tingut mala sort en els seus viatges, fet que frena la seva ànsia d'aventures.

Cal recordar que Ricky i Morty ha estat renovada per un mínim de 7 temporades i 70 capítols, així que encara queden un bon grapat d'aventures galàctiques. Wubba Lubba Dub Dub!


Estrena d'El señor de los anillos: Los anillos del poder a Amazon Prime Video
Amazon Prime Video converteix a l'streaming El señor de los anillos amb cinc temporades que transportaran els espectadors a la Terra Mitjana de J.R.R Tolkien. Segons ha filtrat TheOneRing, la trama és un drama èpic que es desenvolupa milers d'anys abans d'El Hòbbit i que aclarirà l'era en la qual van forjar els grans poders.

A partir del 2 de setembre els seguidors viatjaran al temps d'elfs, nans, ogres, hòbbits i altres éssers mitològics per entendre l'origen del mal de Sauron. Els capítols es publicaran setmanalment, sent l'últim el 14 d'octubre. Amazon Studios ha estat la productora de l'adaptació i ha signat un contracte de 250 milions de dòlars amb The Tolkien State, qui té els drets patrimonials de l'obra.


Temporada 2 de Un extraño enemigo a Amazon Prime
La sèrie mexicana, que arriba de nou a Amazon Prime el 30 de setembre, segueix la vida política i els moviments socials de Mèxic durant el sexenni de Luís Echeverría, de 1970 a 1976.

En la segona temporada, Fernando Barrientos, declarat Subsecretari de Govern, haurà de superar la seva tragèdia familiar a la vegada que intenta mantenir el càrrec. Un drama històric que mostra el costat més fosc del submon polític i criminal del territori mexicà. Recordem la primera temporada:


Estrena de Mike a Disney Plus
Disney Plus incorpora a partir del 8 de setembre a la seva cartellera Mike, una minisèrie basada en la vida del boxador Mike Tyson. Coincidint amb el Disney Plus Day, els sis episodis colpejaran l'espectador per tractar els orígens, l'auge i la caiguda de l'esportista amb una "visió no autoritzada i sense restriccions", tal com han anunciat des de la plataforma.

L'actor Trevante Rhodes, conegut per Moonlight, es posa en la pell de Tyson, el principal protagonista de la producció. Compartirà pantalla amb Russel Hornsby, que dona vida al problemàtic promotor de boxa Sr. King.