El punt lila atén 22 presumptes agressions masclistes a les festes de Gràcia

El Casal Popular Tres Lliris va rebre dues denúncies de casos de punxades a noies

Una agent d’igualtat consultant un mapa.
Una agent d’igualtat consultant un mapa. | Govern
Laura Colell
22 d'agost del 2022
El punt lila de la plaça de la Revolució ha atès un total de 22 presumptes agressions masclistes i LGTBIfòbiques a les festes majors de Gràcia. Les intervencions que ha realitzat l'espai instal·lat durant la celebració han sigut per tocaments, assetjaments o invasió de l'espai privat. També, el Casal Popular Tres Lliris va rebre dues denúncies de casos de punxades a noies. 

Segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona, el punt de seguretat ha dut a terme 29 assessoraments davant de situacions de possible agressió. A més, ha fet més de 2.400 accions de sensibilització per prevenir assetjaments durant la festivitat que va acabar el passat diumenge. 

Gràcia va tancar ahir una de les festes més multitudinàries de la seva història. Enguany, la plaça de la Revolució acollia el punt lila; un espai que proporciona assessorament, informació i suport per tal de prevenir i fer front a possibles situacions d'agressions masclistes i LGTBIfòbiques i abús en la via pública. Aquesta vegada la seguretat es va voler reforçar respecte els anys anteriors i el barri barceloní va optar per tenir diverses parelles de persones informadores recorrent cada dia els espais de la festa major, amb l'objectiu d'avaluar situacions de risc i oferir assessorament, tot garantint la seguretat als carrers -molts d'ells guarnits-. 

El Consell de Dones del districte gracienc va tenir clar des d'un inici que volia que la seva festa fos feminista i segura per a tothom. És per això que ha ofert una programació en clau feminista durant la celebració: concerts, discjòqueis, teatre i recitals poètics a l'Espai Dones del 36. Aquesta iniciativa, organitzada pel Districte de Gràcia, va estar en funcionament entre el 15 i el 20 d'agost. 
Arxivat a