Anar en bicicleta per Barcelona sense sortir de l'UCI

Es combina una bicicleta ergomètrica amb la realitat virtual perquè el pacient pugui pedalar per Barcelona estirat al llit

19 d'agost del 2022
Actualitzat a la 13:10h
Una pacient de l'UCI de l'Hospital del Mar pedalant des del llit
Una pacient de l'UCI de l'Hospital del Mar pedalant des del llit | Salut
Els pacients ingressats a la Unitat de Cures Intensives (UCI) sovint pateixen atròfia muscular, ja que no mouen el cos i els músculs es debiliten si l'ingrés és llarg. La recuperació és, en molts casos, delicada i llarga: cal "ensenyar" de nou el cos a fer els moviments més habituals. A l'Hospital del Mar, però, ja han trobat la solució per evitar-ho.
 


El Servei de Medicina Intensiva d'aquest centre sanitari, coordinat amb el de Medicina Física i Rehabilitació, han posat en marxa una iniciativa que permetrà facilitar la rehabilitació precoç dels pacients ingressats a l'UCI. Es combina una bicicleta ergomètrica amb la realitat virtual perquè el pacient pugui pedalar per Barcelona sense moure's del llit.

Com funciona? L'equip es pot adaptar segons la capacitat física de cada pacient i permet fer-li moure les cames de manera passiva si encara no ho pot fer activament. Així, es mouen les cames i es mobilitza la musculatura prematurament. Tot, combinat amb un sistema d'ulleres de realitat 360 que permet al pacient sentir-se com si pedalés per la ciutat.