Els quatre consells bàsics de Trànsit per conduir amb pluja

La conducció canvia radicalment en episodis de tempestes, així que cal prendre precaucions especials en aquestes situacions

Cotxes sota la pluja a Barcelona
Cotxes sota la pluja a Barcelona | Àlex Marin
31 d'agost del 2022
Actualitzat a les 12:51h
Les pluges -en molts casos en forma de tempesta- d'aquest final agost eren molt esperades per la situació d'extrema sequera que patia Catalunya, però també poden suposar alguns perills. Un d'ells el trobem a les carreteres, on les condicions climatològiques poden augmentar força el risc d'accidents.

Davant dels múltiples episodis de xàfecs, el Servei Català de Trànsit ha difós una guia amb quatre consells de seguretat viària per afrontar aquestes situacions amb seguretat. El primer -encara que sembli obvi- és reduir la velocitat, ja que amb lacarretera inundada és més complicat mantenir el control del vehicle.

El segon consell és estacionar en un lloc segur en cas de pluja torrencial. El tercer, no travessar zones inundades i, el quart, augmentar la distància de seguretat amb els vehicles de davant. Aquesta última recomanació és important perquè amb el terra moll augmenta considerablement la distància de frenada. Així, hi ha menys marge per a la reacció en cas que el cotxe de davant freni bruscament.