barcelona

Barcelona subvencionarà l'aïllament d'uns 300 habitatges afectats pel soroll

Caldrà la uniformitat de tots els veïns de l'edifici per accedir als ajuts, que s'atorgaran per ordre d'arribada

per I.M., Barcelona, Catalunya | 18 d'agost de 2022 a les 11:39 |
Façana d'un edifici al carrer Joaquín Costa, amb un sonòmetre instal·lat al costat del fanal | ACN
L'Ajuntament de Barcelona oferirà ajuts per millorar l'aïllament de blocs d'habitatges afectats pel soroll nocturn o el trànsit. El consistori invertirà un milió d'euros en subvencions, d'entre 30.000 i 50.000 euros per edifici, i amb un màxim de 3.000 euros per habitatge.

Amb aquestes xifres, per tant, es donarà cobertura a uns 300 habitatges. Concretament, podran optar als ajuts veïns de les Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn (ZATHN), de les Zones Acústiques de Règim Especial (ZARE) i de les zones afectades per soroll de trànsit intens (zones C3), que inclou carrers com Aragó, Balmes o Tarragona, entre altres. Les subvencions podran demanar-se a partir del setembre i fins a finals d'any i s'atorgaran per ordre d'arribada.El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l'Ajuntament, Eloi Badia, ha assenyalat que amb els ajuts es cobrirà "una part molt important" dels habitatges afectats i no ha descartat ampliar el pressupost l'any vinent si s'esgota ràpidament en aquesta primera convocatòria. Del milió d'euros pressupostat, la meitat prové de la inversió per a rehabilitació energètica impulsada per l'Ajuntament amb fons europeus i l'altra meitat prové del Consorci d'Habitatge. 


Preguntat pel fet que s'atorguin les subvencions per ordre d'arribada, ha afirmat que si els requisits tècnics es compleixen "tots els projectes són bons". Per això, ha considerat que "el més just" és l'ordre d'entrada en el registre dels projectes.


Consens de les comunitats de veïns


Les actuacions per millorar l'aïllament sonor dels edificis consistiran a substituir o adequar les finestres de les façanes principals dels edificis. A més, el termini màxim per a iniciar les obres no podrà excedir dels quatre mesos una vegada demanada la subvenció i s'hauran d'executar en un màxim de vuit mesos.

D'altra banda, la uniformitat de tota la comunitat de veïns de l'edifici per fer-ne l'aïllament serà un requisit necessari per beneficiar-se de la subvenció. Badia ha destacat que els ajuts s'han de demanar en conjunt i els projectes que es presentin hauran de ser de les comunitats de veïns, ja que la fisonomia de les façanes dels edificis de Barcelona ha de ser "uniforme".

"Barcelona no té segones i terceres plantes diferents, les subvencions tenen aquestes regles del joc", ha explicat. Per això, confia en la implicació dels administradors de finques i altres actors perquè siguin possibles els projectes conjunts de blocs sencers.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació