Cessen el cònsol de Pakistan a Barcelona per presumpte assetjament sexual a una treballadora

La dona ha presentat una denúncia davant els jutjats de la ciutat

La façana del consolat de Pakistan a Barcelona.
La façana del consolat de Pakistan a Barcelona. | EuropaPress
NacióDigital
09 d'agost del 2022
Actualitzat a les 18:17h
El govern de Pakistan ha cessat el seu cònsol a Barcelona després que una treballadora de l'oficina consular l'hagi denunciat als jutjats de la ciutat comtal per presumptament haver-la assetjat sexualment en l'àmbit laboral. El diari El Periódico ha avançat que la dona també l'ha denunciat per suposadament haver intentat forçar-la. Després d'això, el ministeri d'Assumptes Exteriors l'ha apartat del càrrec i ha obert una investigació interna.

El diplomàtic hauria demanat i enviat fotografies eròtiques a la treballadora a través d'una aplicació que permet esborrar els missatges després de 24 hores. "Em vaig veure obligada a fer-ho, perquè necessitava la feina per regularitzar la meva situació a Espanya i no volia que em fessin fora", ha dit l'afectada a El Periódico.

El ja excònsol pakistanès ha negat els fets a EuropaPress i ha defensat que és innocent. De fet, ha assegurat que la dona li vol fer "xantatge" després que la volgués acomiadar arran d'uns estudis que informaven de suposats mals comportaments de la treballadora amb persones del seu país, ha explicat. El representant ha tornat al Pakistan, on prepara la seva defensa amb el seu advocat i reuneix testimonis i proves.

 
Arxivat a