Mor Olivia Newton-John, icona de «Grease»

L'actriu i cantant australiana, lligada per sempre al paper de Sandy, ha perdut la vida a l'edat de 73 anys, víctima d'un càncer

Un dels icònics cartells promocionals de «Grease», amb Newton-John i Travolta
Un dels icònics cartells promocionals de «Grease», amb Newton-John i Travolta | Paramount Pictures
08 d'agost del 2022
Actualitzat a les 22:17h
L'actriu australiana Olivia Newton-John ha mort aquest dilluns a l'edat de 73 anys, després de patir càncer durant molt de temps. Després de ser diagnosticada fins a 3 vegades d'aquesta malaltia, la icònica coprotagonista de la pel·lícula Grease, cantant i activista ha perdut la vida després d'una llarga carrera lligada a l'espectacle. La seva fama va esclatar a tot el planeta gràcies a ser la representant del Regne Unit al Festival d'Eurovisió de 1973, on va demostrar els seus dots artístics i musicals. La sort va fer que Newton-John competís contra Abba i el seu mític Waterloo, que van arrassar al festival, però l'australiana va quedar en quart lloc.

A partir d'aquí va fer el salt als Estats Units, on va aconseguir construir un camí exitós en el món de la música -una faceta pràcticament oblidada per molts, que només la situen a l'icònic film-. Va aconseguir fins a quatre premis Grammy en un panorama on regnaven els ABBA, els Bee Gees o Rod Stewart.


És indiscutible que la seva figura estarà per sempre més lligada a Grease (1978), on la dupla amb John Travolta va revolucionar el món del cinema musical i la música de la posterior dècada dels anys 80. Els seus camins cinematogràfics ja mai van ser el mateix -com el film Xanadú (1980), que va ser un desastre de taquilla- ni els seus posteriors projectes, molt menors. Ara bé, la seva faceta musical va seguir explorant nous camins i èxits. 

La seva faceta d'activista en la lluita contra el càncer va formar part de la seva etapa final de vida. Diagnosticada per primer cop el 1992 -fet que la va apartar, de manera irremeiable, durant tantes vegades de les pantalles-, Newton-John va haver d'afrontar fins a dues recaigudes més de la malaltia que ha acabat per endur-se la seva vida.

Més enllà de la lluita per combatre el càncer i ajudar a projectes per intentar curar-lo, l'actriu australiana va participar en molts projectes humanitaris de renom que la van situar al capdavant d'una mínima generació d'intèrprets de renom que participava en qüestions socials i polítiques d'aquesta magnitud. Les seves campanyes mediambientals o en la protecció dels infants, al costat d'UNICEF, van construir una imatge de valentia en una actriu que, malauradament, sempre va seguir lligada a un sol personatge cinematogràfic.