L'OCU exigeix a Barcelona més vigilància i sancions pels excrements de gossos a les platges

La presència de femta canina és el que més molesta als ciutadans, segons l'organització: suposa un problema higiènic, de salut pública, econòmic i de convivència

L'OCU alerta Barcelona per l'acumulació d'excrements de gossos a les platges
L'OCU alerta Barcelona per l'acumulació d'excrements de gossos a les platges | Pau Ollé
Laura Colell
08 d'agost del 2022
Actualitzat a les 11:39h
Cada vegada són més els excrements de gossos que queden acumulats a les platges de Barcelona. Davant aquesta situació, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha sol·licitat a l'Ajuntament de Barcelona que vigili i sancioni la falta de recollida de la matèria fecal. La seva presència suposa un greu problema d'higiene i salut pública i, també, econòmic i de convivència, denuncien. L'OCU ha considerat necessàries accions de conscienciació, l'habilitació de zones per gossos a les platges i endurir la vigilància i les sancions als amos. 

La femta canina, si no es recull, és un focus potencial d'infeccions i, principalment, afecta els més petits. Amb l'arribada de la calor, el problema s'ha traslladat a les zones costaneres de Barcelona i, per això, l'alerta se situa actualment a les platges. Cal destacar que la presència d'excrements a la via pública ha sigut el principal motiu de queixa dels ciutadans barcelonins, segons l'OCU.

Impulsar campanyes per augmentar la sensibilitat dels amos, habilitar espais específics a les platges on els gossos puguin fer les seves necessitats, posar a la disposició dels amos dels animals dispensadors de bosses per a recollir els excrements i oferir contenidors especials. Aquestes són algunes de les peticions destacades que l'OCU ha proposat al municipi. 

A més de reivindicar major vigilància i augmentar les sancions, l'organització ha demanat als amos la responsabilitat que els correspon: comportament cívic amb gestos com portar les seves pròpies bosses per a recollir la femta de les mascotes i acudir a llocs habilitats a les platges per mantenir l'espai d'oci el més net possible. 
Arxivat a