L'Associació del Passeig de Gràcia està en contra de la mesura de regulació de temperatura

L'entitat barcelonina carrega contra el govern espanyol perquè considera que la mesura està presa "tenint en compte Madrid i no Barcelona"

La nova mesura que obliga a tancar els llums dels aparadors
La nova mesura que obliga a tancar els llums dels aparadors | Adrià Costa
Laura Colell
02 d'agost del 2022
Actualitzat a les 20:26h
L'Associació del Passeig de Gràcia ha carregat contra la nova mesura de regulació de temperatura del govern espanyol -anunciada ahir, després del consell de ministres-, i reclama que l'administració no ha tingut en compte que la humitat que hi ha a Madrid és diferent de la que hi ha a Barcelona: "No és el mateix 27 graus amb un 40% d’humitat (com sol tenir Madrid) que amb un 80% (com solem tenir a Barcelona)". És per això que han demanat que "s’hauria d’establir un binomi de temperatura mínima segons la humitat", assegura l'entitat en una nota.

Els comerciants i veïns d'un dels eixos comercials més importants de la ciutat han mostrat la seva disconformitat al voltant de la limitació dels termòstats a 27 graus és "massa alta" i han afegit que pot provocar sensació "d'incomoditat" als clients, tot així perjudicant els comerços i afavorint el comerç electrònic.  

Pel que respecta a la nova mesura que obliga a tancar els llums dels aparadors, han defensat que la majoria de botigues del carrer compten amb un sistema d'il·luminació LED, el qual consumeix "molt poc". Per ells, també comportaria el risc que la part cèntrica de la ciutat es converteixi en un lloc "més fosc i insegur". L'Associació ha acusat el govern espanyol de dictaminar una mesura "de cara a la galeria" i que realment no aconsegueix un estalvi considerable. 

Pel president de l'Associació del Passeig de Gràcia, Lluís Sans, les mesures del govern semblen "preses una mica a correcuita, sense haver escoltat els representants dels sectors econòmics que afecten molt directament" i que tenen "poc respecte" per al repartiment competencial entre el govern central i les comunitats autònomes. L'Associació ha assegurat que la regulació l'hauria d'aprovar la Generalitat de Catalunya perquè és qui té les competències de comerç, restauració i locals de pública concurrència. 

 
Arxivat a