Les terrasses d'Enric Granados tancaran una hora abans: Barcelona vol reduir el soroll nocturn

L'ajuntament les limitarà fins a les 23h de diumenge a dijous i fins a les dotze de la nit de divendres a dissabte

Es concentren un total de 115 llicències de terrasses a Enric Granados
Es concentren un total de 115 llicències de terrasses a Enric Granados | Laura Colell
Laura Colell
02 d'agost del 2022
Actualitzat el 03 d'agost a les 19:40h
L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que les terrasses d'Enric Granados tancaran una hora abans: de diumenge a dijous a les 23 hores i de divendres a dissabte a les 24 hores. Aquesta mesura forma part de les noves línies d'actuació del consistori per actuar contra la contaminació acústica. Així ho ha explicat el regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, juntament amb el regidor del districte de l'Eixample, Pau González, a la presentació d'aquesta tarda de les noves mesures per reduir el soroll nocturn en el marc del desplegament de les Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn (ZATHN).

Badia ha destacat que la contaminació acústica és "la segona problemàtica que més pateixen avui en dia els barcelonins i barcelonines i que afecta el 57% de la ciutadania". Per evitar els problemes psicològics i els trastorns del son, des de l'Ajuntament de Barcelona han presentat una actuació específica en una de les zones amb el nivell dels decibels més alts de la ciutat: el carrer Enric Granados. Unes 80 terrasses d'aquest carrer hauran d'aplicar la reducció horària d'una hora. A més, desapareixeran 23 terrasses que havien sigut ampliades per la situació de la Covid. 

Encara que no ha especificat quan entrarà en vigor aquesta nova mesura, Badia ha argumentat que "s'ha d'iniciar ja -l'aplicació de la mesura-, però han de donar les garanties que totes les parts hagin rebut la informació". El que sí que ha deixat clar González, però, és que la nova mesura serà vigent "tant com duri el problema de la contaminació acústica". Aquesta vegada s'ha parat atenció al carrer Enric Granados perquè el llindar permès en aquest carrer és de 55 decibels a la nit i les anàlisis fetes al mes de juny assenyalen que el soroll supera els límits permesos. És per això que Badia ha recalcat la necessitat de "baixar 10 punts a partir de les 23 hores", ja que l'horari nocturn és el moment més sensible perquè és l'hora de descansar. 

Actualment, es concentren un total de 115 llicències de terrasses en aquesta via barcelonina, de les quals 81 són ordinàries i la resta extraordinàries -seran eliminades-. Aquest nombre total de terrasses suposa un alt percentatge en comparació a altres zones de l'Eixample; 7 vegades més que a la resta del districte. González ha repetit que l'objectiu que tenen és aconseguir l'equilibri entre poder sortir al carrer i anar a un bar o restaurant i, alhora, garantir que el soroll d'aquesta acció no provoqui un malestar veïnal: "Volem mantenir la vida que té l'Eixample"

La dificultat del descans veïnal -situació que passa durant tot l'any i no només en temporada d'estiu- és un greu problema per a la salut. Badia ha volgut donar a conèixer que ja s'està treballant per posar solució i garantir el dret a descans: "Estem aconseguint que un 20% dels carrers redueixin en 5 decibels la seva capacitat acústica"

Arxivat a