Guia | Totes les obres del Metro de Barcelona, TRAM i Ferrocarrils que t'afectaran durant l'agost

Les administracions aprofiten l'estació amb una menor concurrència d'usuaris per a executar obres i intervencions per la resta de l'any

El metro de Barcelona, el tramvia i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.
El metro de Barcelona, el tramvia i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. | ND
Marc Orts
01 d'agost del 2022
Actualitzat a les 18:40h
Els usuaris de la línia L3 de metro han patit aquest dilluns per primera vegada les afectacions pel tall entre Paral·lel i Liceu per la retirada d'amiant. Fa tot just un mes, va passar el mateix amb l'L5, en el tram entre la Sagrera i el Carmel. A partir del 8 d'agost, el Funicular de Vallvidrera deixarà d'estar operatiu per obres de renovació. Són moltes alteracions del transport públic a l'Àrea Metropolitana de Barcelona durant l'estiu, ja que les administracions aprofiten la baixa concurrència d'aquests mesos per a realitzar les obres i intervencions que no es poden executar la resta de l'any.

A NacióDigital hem elaborat una recopilació de totes les alteracions en les xarxes de transport de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), TRAM i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), per tal de no enganxar-se els dits a l'hora de desplaçar-se pel territori.

Xarxa de metro (TMB)
Les línies afectades per talls, obres o intervencions són:
  • L1 Hospital de Bellvitge/Fondo. No hi ha cap alteració de circulació en aquesta línia, però les escales mecàniques de l'estació de Bellvitge estan fora de servei per treballs de manteniment des del 20 i el 28 de juny.
  • L3 Zona Universitària/Trinitat Nova. De l'1 al 17 d'agost, inclosos, el tram entre Paral·lel i Liceu estarà fora de servei a causa de les tasques de retirada de l'amiant a l'estació de Drassanes. No s'ha disposat cap servei alternatiu de bus llançadora.
  • L4 La Pau/Trinitat Nova. En aquesta línia tampoc hi ha cap alteració de circulació, però l'escala mecànica de l'accés a Plaça Urquinaona està fora de servei des del 27 de juny.
  • L5 Cornellà Centre/Vall d'Hebron. L'1 d'agost, s'han ampliat els treballs de retirada d'amiant de tots els vehicles i instal·lacions des de l'estació de la Sagrera fins a la del Carmel. Aquest tram seguirà fora de servei fins al 31 d'agost. A més, dilluns 1 i dimarts 2, de 9 a 15 hores, l'estació de Verdaguer tindrà tancat l'accés des de l'Avinguda Diagonal.

Pel que fa al servei de tramvia (TRAM), els horaris d'algunes línies es veu modificat el mes d'agost.
  • T1, T2 i T3. Els dies feiners de l'1 al 31 d'agost, ambdós inclosos, els tramvies d'aquestes línies circulen amb els horaris corresponents al període no lectiu i ofereixen una menor concentració de combois.
  • No es preveuen més alteracions en la circulació, però sí afectacions a la circulació en vehicle privat a causa de les obres d'expansió.
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC)
El servei dels FGC es veurà afectat en les següents línies:
  • Funicular de Vallvidrera.No estarà operatiu entre el 8 i el 26 d'agost per obres de renovació de la infraestructura. Des de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) oferiran un servei alternatiu per carretera –amb autobusos i taxis- amb les mateixes freqüències de pas que el funicular.
  • Línia Llobregat-Anoia. Des del 23 de juliol i fins al 4 de setembre, els FGC modifica els horaris habituals de pas dels trens en aquesta línia, per l'execució d'obres de millora al túnel de la línia Llobregat-Anoia a ambdós extrems de l'estació de L'Hospitalet Avinguda Carrilet. La planificació dels treballs implica que, durant les setmanes vinents, els trens circulin per una única via al seu pas per l’estació de L’Hospitalet Av. Carrilet. Així, fins al 15 d’agost s’actuarà a la via 1, mentre que des d'aleshores fins al 4 de setembre  la via 1 ja quedarà operativa pel pas dels trens i es realitzarà la mateixa actuació a la via 2.