Les estrenes de sèries de l'agost a Netflix, Amazon, HBO i Disney que no et pots perdre

Les plataformes presenten una bateria de novetats molt sucosa, amb títols molt esperats com "House of the Dragon", "She-Hulk" o la nova ficció d'Star Wars, "Andor"

Tres de les ficcions que aterren aquest agost
Tres de les ficcions que aterren aquest agost | ND
01 d'agost del 2022
Actualitzat el 08 d'agost a les 18:52h

L'agost és el període de vacances més important per a la majoria de ciutadans: època de viatges, descans, escapades o relaxar-se al sofà veient les pel·lícules o sèries preferides. Les plataformes ho saben i aprofiten aquestes quatre setmanes per presentar estrenes de qualitat per a tots els subscriptors. Durant els pròxims dies tornaran diverses sagues de renom, com Game of Thrones, amb el seu spin-off House of the Dragon, o arribaran novetats de gran nivell a Netflix (i molt esperades).

Amazon, Disney i Filmin no es queden enrere i, a part dels immensos catàlegs amb els quals compten, oferiran estrenes molt destacades que han aixecat crítiques molt positives als Estats Units o en altres zones d'Europa on ja s'han estrenada o vista. Us hem fet una tria molt selectiva de les novetats més sucoses per a l'agost a totes les plataformes:

Industry (HBO) 2a temporada - 1 d'agost
La nova temporada d'una de les sèries més commovedores dels temps recents d'HBO aterra aquest mateix dilluns a la plataforma. Segueix la història d'un grup de joves treballadors d'una empresa de finances i de diversos agents bancaris en la voràgine moderna i opressora del sector laboral. La història se situa a Londres, en un escenari posterior a la crisis del 2008, on el sector va patir moltíssim per tornar als temps de bonança econòmica anteriors. Crítica i ferotge, la ficció posa el focus en les pràctiques esclavistes que pateixen els joves per poder treballar d'allò que han estudiat en llocs de feina que han somiat. La realitat, però, els hi converteix en un malson.


Wu-Tang: An American Saga (Disney) 2a temporada - 3 d'agost
Una de les sorpreses de la temporada, que ja disposa de la segona temporada molt poc temps després que ens arribés la primera part de la ficció a la plataforma. Segueix la història d'una de les bandes de hip hop més importants de tot el temps: Wu Tang Clan, el conegut grup que va revolucionar la indústria durant els anys 90 i 2000 a la zona de la Costa Est dels Estats Units. La ficció explora els seus orígens, la creació del grup i el context en el que van destacar, amb artistes de renom com Public Enemy, Notorious BIG, 2Pac, entre d'altres.


Clusterf**k: Woodstock '99 (Netflix) - 3 d'agost
El Festival de Woodstock celebrat el 1969 és un dels més coneguts de tota la història de la música per la seva rellevància, l'ambient que es va viure, els participants i com va quedar enregistrat -en un documental guanyador d'un Oscar-. Ara bé, a partir d'aquesta fita icònica, es van celebrar altres festivals en la mateixa localitat de White Lake, a Nova York, en homenatge al qual va passar a finals dels anys 60. Un d'aquests remembers es va produir el 1999, en una edició de Woodstock que va acabar deformant-se en una batalla campal: agressions sexuals, violència, baralles, destrossa de material a tots els nivells, crema d'escenaris... Un documental produït per la mateixa Netflix intenta explicar que va passar perquè es produís aquella apocalipsi en un festival que, en el seu origen, era un espai de pau, música i amor.


​«All or Nothing: Arsenal» (Amazon Prime Video) - 4 d'agost
Nova entrega de la docusèrie esportiva estrella d'Amazon, que segueix l'Arsenal durant la temporada 2021-22. Explica els fets d'una temporada crucial per a un dels clubs de futbol més importants del món, en què es veurà com l'Arsenal centra tots els seus esforços a lluitar per l'èxit a escala local i tornar a la competició europea d'elit. A més de capturar els alts i baixos de la vida a l'Emirates Stadium i al Centre d'Entrenament de l'Arsenal, les càmeres seguiran la plantilla de l'equip fora del terreny de joc per examinar els reptes diaris a què s'enfronten els esportistes.


«The Sandman» (Netflix) - 5 d'agost
La novel·la gràfica creada per Neil Gaiman, amb més de 70 volums publicats des de 1989, arriba per primer cop en el format de sèrie de televisió a la plataforma Netflix. Centrada en la fantasia, la ciència-ficció, el drama històric i la realitat moderna, tot barrejat, la nova sèrie busca comprendre de manera ambiciosa tot l'imaginari de Gaiman. The Sandman segueix totes aquelles persones i protagonistes que es veuen implicats per les accions de Morfeo, l'anomenat Rei del Somni. Tom Sturridge és l'actor britànic que donarà vida a l'icònic personatge dels còmics. El 5 d'agost arriba a la plataforma.


The Teacher (Filmin) - 9 d'agost
Ficció britànica amb una premissa molt treballada a les sèries i les pel·lícules d'antany, però ara arriba amb una nova perspectiva. La vida d'una mestra amb problemes emocionals comença a enfonsar-se quan enfronta acusacions de ficar-se al llit amb un estudiant. El director Dominic Leclerc compta amb un repartiment de notables intèrprets del Regne Unit en aquesta sèrie de tan sols quatre episodis.


​«Five Days at Memorial» (Apple TV+) - 12 d'agost
Basada en fets reals, aquesta minisèrie de vuit episodis narra l'impacte de l'huracà Katrina i les seves conseqüències en un hospital de Nova Orleans. La història és dramàtica: en el moment que les aigües van inundar tota la zona i van arribar a col·lapsar l'edifici, es va tallar l'electricitat. Els treballadors del centre van haver de prendre decisions que els perseguiria durant molts anys després. És l'adaptació del llibre de la periodista Sheri Fink, guanyadora del Premi Pulitzer.


​«She-Hulk: Attorney at Law» (Disney+) - 17 d'agost
Una de les noves propostes de Marvel per mantenir viva la flama del MCU (Marvel Cinematic Universe) a l'espera de l'estrena de les pròximes pel·lícules de la companyia. Des de l'any passat, la multinacional propietat de Disney ha volgut expandir el seu univers de superherois amb diversos personatges, noves obres i noves històries dels ja coneguts. Aquest estiu, però, ens arriba una nova heroïna que té molt a veure amb un dels protagonistes més coneguts: She-Hulk.


«Alma» (Netflix) - 19 d'agost
Un gran repartiment d'actors i actrius catalans ocupen bona part de la nova sèrie de Netflix produïda a l'estat espanyol. Sergio Sánchez (responsable de films com El secreto de Marrowbone) i el reconegut Kike Maíllo dirigeixen aquesta sèrie que barreja el thriller i el fantàstic. Després de sobreviure a un accident d'autobús en què moren gairebé tots els companys, Alma (Mireia Oriol) es desperta en un hospital sense recordar res de l'incident… ni del seu passat. La casa està plena de records que no són seus i tant l'amnèsia com el trauma fan que experimenti terrors nocturns i pateixi unes visions que no aconsegueix desentranyar. Álex Villazán, Pol Monen, Claudia Roset, Javier Morgade, Nil Cardoner, María Caballero, Milena Smit, Elena Irureta, Marta Belaustegui, entre d'altres, consagren el gran repartiment de la ficció. A Netflix arriba el 19 d'agost.


«House of the Dragon» (HBO Max) - 22 d'agost
Primera sèrie posterior a Joc de Trons que expandirà l'univers de l'original. La trama és una preqüela ambientada 200 anys abans de la història primigènia. La cadena ja va compartir al maig diverses fotos de cada un dels intèrprets. Rhys Ifans com Otto Hightower, Steve Toussaint com Lord Corlys Velaryon, Eve Best com Rhaenys Velaryon, Sonoya Mizuno com Mysaria, Paddy Considine com Viserys Targaryen, Emma D'Arcy com Rhaenyra Targaryen, Olivia Cooke com Alicent Hightower, Matt Smith com Daemon Targaryen i Fabien Frankel com Ser Criston Cole encapçalen la ficció.