Parlament

El Parlament marxa de vacances sense signar l'acta oficial que compta el vot de Lluís Puig

Borràs va sumar el sufragi delegat del diputat exiliat de Junts, però no va aparèixer al panell per no implicar funcionaris

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 1 d'agost de 2022 a les 10:40 |
El TC va anul·lar el vot delegat de Lluís Puig, exiliat a Brussel·les | Parlament
El Parlament ha marxat de vacances sense signar l'acta dels plens en què s'ha comptabilitzat verbalment el vot delegat del diputat de Junts Lluís Puig. Segons la resposta de la cambra catalana a una petició d'informació de l'ACN, els serveis del Parlament "encara no disposen del document de l'acta del ple del 6 i 7 de juliol signat ni pel secretari, ni amb el vistiplau del president, ni aprovat".

Així ho diu la resposta amb data del 29 de juliol, últim dia hàbil del període ordinari de sessions. El ple del 6 i 7 de juliol va ser el primer en què la llavors presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, va comptabilitzar verbalment el vot delegat, però sense que sortís al panell per no implicar funcionaris. Tot plegat després que el Tribunal Constitucional (TC) anul·lés el vot delegat de Puig, exiliat a Brussel·les.


Ara cal veure com queda reflectit en les actes dels plens el fet que es comptabilitzés verbalment el seu vot delegat, però, en canvi, no sortís reflectit al panell de l'hemicicle. Una fórmula que van acordar els membres independentistes de la mesa per fer front a l'anul·lació del TC.


Segons l'article 82 del reglament del Parlament, s'ha d'aixecar acta de les sessions del ple i de les comissions, que han d'incloure el sentit del vot de cada grup parlamentari. A més a més, també especifica que les actes han de ser signades per un dels secretaris, tenir el vistiplau del president i deixar-les a disposició dels diputats per si hi ha alguna reclamació. Si no hi ha cap reclamació sobre el contingut, s'entén que l'acta queda aprovada. I en cas contrari, s'ha de sotmetre a la decisió del ple en la sessió següent.

Després que Borràs quedés suspesa dijous passat, ella no serà l'encarregada de donar el vistiplau a les actes dels plens. Si no hi ha canvis, ho farà la vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés, que des de divendres passat la substitueix "amb els mateixos drets i deures".

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació