successos

Investiguen una toxiinfecció alimentària amb 30 casos en un restaurant de Girona

Quatre dels afectats van haver de ser hospitalitzats i un d'ells continua ingressat tot i que evoluciona favorablement

L'hospital Josep Trueta de Girona, en una imatge d'arxiu | Europa Press
per L.G., Barcelona, Catalunya | 28 de juliol de 2022 a les 16:52 |
L'Agència de Salut Pública de Catalunya de l'àrea de Girona està investigant una toxiinfecció alimentària ocorreguda la setmana passada en un restaurant de la ciutat de Girona. Fins al moment s'han detectat 30 casos, quatre dels quals han requerit ingrés hospitalari.

Una persona afectada continua ingressada a l'hospital Josep Trueta de Girona i evoluciona favorablement. Els afectats van tenir els primers símptomes entre el dijous i el divendres, i tots coincidien en haver fet algun àpat en aquest restaurant el dia 20 de juliol. Tots tenien febre alta, vòmits, diarrea i dolor abdominal en major o menor grau. Els 20 afectats van ser atesos a diferents centres de salut.


Els tècnics de Vigilància Epidemiològica estan investigant el brot: han enquestat les persones afectades i estan analitzant mostres de femta per tal de determinar el possible origen de la toxiinfecció alimentària. Per la seva banda, els tècnics de Protecció de la Salut han fet una inspecció a l'establiment per revisar les condicions higièniques i de manipulació, a més de recollir mostres d'aliments, que també seran analitzades.

Altres notícies que et poden interessar









 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació