Els vuit parcs aquàtics de Catalunya on refrescar-te i divertir-te a l'estiu

Amb atraccions pensades per a totes les edats, cadascun té una característica exclusiva que el fa únic

Vista general de l'Aquopolis Costa Daurada
Vista general de l'Aquopolis Costa Daurada | Arxiu
Irene Montagut
19 d'agost del 2022
Actualitzat el 08 d'agost del 2023 a la 13:24h
A l'estiu ve de gust fer plans exteriors i sortir al màxim de casa. La calor i les altes temperatures, però, sovint són un impediment per sortir a passar el dia fora de casa. La platja i les piscines municipals són algunes de les solucions més recurrents, però hi ha alternatives divertides per passar un dia d'estiu diferent. 

Es tracta dels parcs aquàtics, instal·lacions gegants on l'aigua és la protagonista. Tobogans de diferents llargades i tipologies, flotadors enormes i espais de lleure pensats per a totes les edats. Catalunya compta actualment amb vuit parcs aquàtics, la majoria al litoral, que permeten gaudir alhora que refrescar-se.

Illa Fantasia, al Maresme

Illa Fantasia és un dels parcs aquàtics més grans del país, així com un dels més antics. Està ubicat al Maresme des dels anys 80 i té una superfície de 70.000 metres quadrats. Compta amb més de 22 tobogans, 3 piscines gegants i una zona de pícnic i barbacoa.

Aquopolis Costa Daurada

És un paradís per als amants del surf, ja que té algunes atraccions específiques per aquesta modalitat, com ara la Surf Wimea. L'Aquopolis Costa Daurada està situat a la Pineda i inclou atraccions per a tota la família que es classifiquen en tres modalitats: infantils, moderades i d'alta emoció. A més, també hi ha un delfinari on es poden conèixer diferents espècies marines.

Aqualeon, enmig de la natura

Només té dotze atraccions, però la seva ubicació el fa especial. Està ubicat al Baix Penedès, en plena natura: boscos i prats envolten els tobogans i piscines. Els més petits tenen els seus llocs ideals: una illa paradisíaca al centre de la piscina d'ones i Children's Paradise, un espai de tobogans i rampes. Una de les atraccions més destacades és el Rapid.
 

Aquabrava, a l'Empordà

Aquabrava, a l'Alt Empordà, té la piscina d'onades més gran d'Europa, que està situada en una àrea tropical amb palmeres i platges de sorra, com si fos el Carib. Des de dalt dels tobogans és possible contemplar la badia de Roses, ja que estan a sobre d'un turonet amb vistes.

Caribe Aquatic Park

A tocar de PortAventura i de FerrariLand, el Caribe Aquatic Park és un paradís tropical replet d'atraccions aquàtiques per a totes les edats. Més enllà dels tobogans i piscines, disposa d'una àrea interior amb jocs, piscines de boles i piscines cobertes on relaxar-se. L'atracció més boja: el tobogan Tifó, de 15 metres d'alçada i amb dos recorreguts.

Water World, rècord d'Europa

El Water World de Lloret de Mar compta amb 15 atraccions, algunes de rècord. Com ara la X-Treme Mountain, una muntanya russa aquàtica de més de 350 metres de llarg, o el Rafting River, l'atracció d'aigua més gran del continent, 200 metres de la qual són a les fosques. A més dels tobogans, el parc també inclou zones verdes per fer pícnic.

Marineland, més que un parc aquàtic

A mig camí entre el Maresme i la Costa Brava està ubicat Marineland, un espai que és més que un parc aquàtic. No només hi ha la zona d'atraccions aquàtiques, sinó que també té un delfinari i un zoo marí per conèixer animalons de tota mena. Les atraccions estan pensades per a totes les edats, algunes per als intrèpids i d'altres per als petits de la casa.

Aquadiver, diversió i hidroteràpia

Enmig de la Costa Brava s'alça Aquadiver, un parc aquàtic que compta amb atraccions de tot tipus, a més de zones de descans i pícnic. Hi ha atraccions per als nens, però també algunes pensades per als adults més valents. I, per acabar d'arrodonir la jornada, el parc inclou algunes piscines d'hidroteràpia per relaxar-se.