La Generalitat disposarà de 500 milions més de dèficit per al 2023

El percentatge passa del 0,1% al 0,3% per als pressupostos de l'any vinent; l'acord es va tancar en la cita Aragonès-Sánchez del 15 de juliol i també hi ha intervingut el conseller d'Economia, Jaume Giró

Pere Aragonès i Jaume Giró, al Parlament.
Pere Aragonès i Jaume Giró, al Parlament. | Govern
26 de juliol del 2022
Actualitzat a la 13:26h
La Generalitat tindrà 500 milions d'euros més de dèficit dels previstos per a l'exercici del 2023. Aquesta xifra surt de l'acord amb l'Estat per flexibilitzar el topall del 0,1% al 0,3%, tal com va avançar ahir l'Ara i ha confirmat aquest dimarts la portaveu del Govern, Patrícia Plaja. L'augment de la xifra havia estat àmpliament reclamada per part de l'administració catalana. L'entesa es va acabar de tancar en la reunió celebrada entre els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez del 15 de juliol a la Moncloa, i també hi ha participat el conseller d'Economia, Jaume Giró, en contacte amb el ministeri d'Hisenda. La decisió es rubricarà oficialment en el proper consell de política fiscal i financera.

Els 500 milions d'euros arrencats de més a l'Estat serviran per disposar de més recursos per als pressupostos de la Generalitat per l'any vinent, que s'estan treballant des de fa setmanes per part de Giró. El conseller d'Economia s'ha reunit amb tots els grups -excepte Vox- per treballar els comptes. En la sessió de control de la setmana passada, Aragonès va obrir-se a acordar-los -de nou- amb els comuns, que es van mostrar disposats a negociar amb l'executiu com ja va passar en l'exercici anterior. El president, a banda, va tancar la porta a suprimir l'impost de successions i donacions, tal com va aprovar Junts en el congrés del cap de setmana passat. "No forma part de l'acord de Govern", va assenyalar Aragonès en resposta a Jéssica Albiach, dels comuns.