El Regne Unit reemplaçarà Ucraïna com a seu d'Eurovisió 2023

El país britànic acollirà el festival per novena vegada, convertint-se amb el país amb més experiència com amfitrió

SpaceMan, segon classificat d’Eurovisió 2022.
SpaceMan, segon classificat d’Eurovisió 2022. | Eurovisió
M.O.
25 de juliol del 2022
Actualitzat el 15 de gener del 2024 a les 17:58h
El Regne Unit va quedar en segona posició en el darrer festival d'Eurovisió, celebrat a Itàlia el mes de maig, amb la cançó Space Man, de Sam Ryder. Ucraïna va sortir guanyadora gràcies al vot del públic, però no es pot fer càrrec de la següent edició a causa del conflicte bèl·lic amb Rússia. Per aquest motiu, aquest dilluns s'ha fet oficial que serà el país britànic qui acollirà la LVCVII edició del festival. S'havia especulat amb la possibilitat que fos Espanya, que va quedar en tercera posició amb la cançó SloMo de Chanel Terrero, qui acollis el certamen, però el president de RTVE, José Manuel Pérez Tornero, va desmentir els rumors el mes de juliol.

El procés de selecció d'una ciutat britànica per a ser la seu d'Eurovisió començarà aquesta setmana. Així ho ha explicat l'organització, que també ha afirmat que Ucraïna es classificarà per la gran final de 2023, de la mateixa manera que Alemanya, França, Espanya, Itàlia i el Regne Unit. La televisió britànica BBC en serà el canal amfitrió. "La BBC està compromesa amb fer que l'esdeveniment sigui un reflex de la diversitat musical i la creativitat britàniques", ha afirmat en un comunicat.

El Regne Unit s'ha fet càrrec d'organitzar l'edició d'Eurovisió en vuit ocasions, tot i que només n'ha guanyat cinc. En quatre ocasions, ha acollit el festival perquè el país guanyador de l'edició anterior no se'n podia ocupar, sigui per motius financers o organitzatius. Londres és la ciutat amb més experiència, amb quatre edicions a l'esquena. Edimburg, Brighton, Birmingham i Harrogate n'han estat la seu en una ocasió cadascuna.